Hopp til hovedinnhold

Jay Z forsvarer TIDAL via 16 tweets

(ROC NATION)

Til tross for en massiv lanseringskampanje med store stjerner fikk TIDAL en tøff start. Streamingtjenesten (basert på norsk WIMP) fikk langt færre brukere enn de nok hadde håpet på, men verst av alt var det kanskje at både media og folket gikk imot dem. Noe som er kjipt med et slagord som «TIDAL for all».

Kritikken var hard av flere grunner. Mange har fortsatt ikke fått med seg at $ 20 i måneden var for lyd i høy kvalitet (TIDAL HiFi), og at de også hadde en standardversjon (lignende Spotify Premium) for halve summen. Mange mente Jay & co var griske, og at de først og fremst ville gjøre rike artister enda rikere. I USA er de milevis unna streaminghverdagen vi har med Spotify i Skandinavia, og sverger fortsatt til iTunes. 

🙌

Et bilde publisert av 730.no (@730no)


Andre fryktet at TIDAL ville «stjele» artister fra Spotify og YouTube, så man fikk en realitet lignende film- og seriestreaming, hvor man må abonnere på flere tjenester for å få tilgang på alt. I dag er så å si alt tilgjengelig hos Spotify, både via Premium- og gratisversjonen. Mindre gøy blir det om artistene blir delt mellom de ulike tjenestene. 

En av TIDALs store fordeler er at de angivelig er langt mer generøse med artistene sine, noe som gjør at de (uavhengig av størrelse) utbetaler en høyere sum til de som skaper musikken. 

I kveld gikk Jay Z til Twitter for å dele sine tanker om TIDALs start og fremtid. Noe som er spesielt, mannen har knapt twitret de siste årene. 

Se alt han har på hjertet via #TidalFacts: 

Bonus-lul:


Ikke glem Kanye: – TIDAL er ikke illuminati!

Se også: Skal Beyoncé og Jay Z løfte TIDAL sammen?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer