Hopp til hovedinnhold
MIKKEL + TOR ERIK = $ (DUSAN RELJIN)

Jay-Z ber om Stargate-beats

Hvis du følger en amerikansk hip-hop-/R&B-produsent på Twitter, så har du sannsynligvis sett vedkommende fylle feed’en din med entusiastiske caps lock-beskjeder om at han er «LOCKED IN @ THE STUDIO» og jobber på en «SMASH», og lignende gla’meldinger med altfor mange utropstegn. Det er også odds for at denne produsenten er mer eller mindre usynlig på salgs- og radiolister.

Det norske, übersuksessfulle produksjonsteamet Stargate derimot, har holdt koken siden 2005 med drøye 17 topp 10-hits og syv #1-hits i USA, men gir intervjuer cirka like ofte som Dr. Dre gir ut ny musikk. (Hei, vi elsker Dre som alle andre, men come on.)

Hvis du googler litt så kommer du nok over deres omfattende New York Times-intervju fra 2007, eller et par velgvalgte ord i trøndelagsfavoritten Adresseavisen (og hos 730) i ny og ne, men utover dét ser man lite til selvdigging og skryt i media via nordmennene selv. Derfor er det ekstra gøy å lese dette i det seneste nummeret av hip-hop/livsstilsmagasinet Complex, der Tor Erik og Mikkel forteller om hvordan det var å jobbe med verdens nye rapfavoritt Wiz Khalifa i deres Manhattan-baserte Roc The Mic-studio, og at far sjøl (Jay-Z) sier at han trenger en «Black & Yellow»-beat til seg selv.

Fortsetter nedenfor to random Complex-forsider:

Et sitat:

(Håhå. Noen norske rappere blir kanskje emo: «We’ve done some stuff with Norwegian groups, but to make real hip-hop you’ve got to come to America.» Men uansett, sjekk videoen hvor en Oslo-rapper hyller hjembyen via «Black & Yellow» her.)

Selv om Wiz’ svarte og gule lag ikke vant Super Bowl, så hadde de hvertfall mesterskapets mest populære supporterlåt via Stargate:

Super Bowl-bonus-lol/lok: Christina Aguilera med klein og ufrivillig nasjonalsang-remix (Bonus: Video av Beyonce som gjør den perfekt.)
Musikken til den 23 år gamle Øyafestivalen-aktuelle Wiz alias Cameron Jibril Thomaz kan vi høre via WiMP og laste ned her.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer