Hopp til hovedinnhold
Pop Smoke på Off-White-visning på Paris Fashion Week i januar 2020 - fire uker før han ble myrdet (Claudio Lavenia/Getty)
Pop Smoke på Off-White-visning på Paris Fashion Week i januar 2020 - fire uker før han ble myrdet (Claudio Lavenia/Getty)

Pop Smoke: Javonnta Murphy er broren til Jaquan Murphy

Pop Smoke-drapsaken fortsetter.

OPPDATERT 6. august: LAPD bekrefter at liket som ble funnet i en tønne på en strand i Malibu utenfor Los Angeles tilhører Javonnta Murphy. Han er broren til Jaquan Murphy; en av de fem personene som ble arrestert for drapet på Pop Smoke i Hollywood Hills i 2020. De etterforsker nå om mordet er en hevnaksjon i forbindelse med drapet på den globale Brooklyn-stjernen. Småbarnsfaren Javonnta Murphy var naken med et skudd i hodet. Liket skal ha ligget der lenge ifølge politiet. Moren hans har nå startet en GoFundMe-aksjon for begravelsen.

Les saken fra 2021 nedenfor.

Pop Smoke-drapssiktet sier han ba den som skjøt om å bruke en vase

Fredag kveld norsk tid sa forsvarsadvokaten til Corey Walker at hans klient ikke ønsket at ranet av Bashar Barakah Jackson alias Pop Smoke (født i 99) skulle bli voldelig.

Corey Walker er en av de fem personene – tre voksne og to mindreårige – arrestert etter innbruddet i huset som Pop leide i Hollywood Hills.

Han er nå 20 år.

Personen som skal ha skutt og drept Pop Smoke 19. februar 2020 var på tidspunktet 15 år. 

Forsvarsadvokaten hevder ifølge Rolling Stone at klienten Corey Walker ikke var med inn.

– Beviset viser at det er tydelig at [Corey Walker] ikke entret huset, ikke var bevæpnet og personlig drepte ikke offeret, sier advokaten.

– I tillegg er det tydelig at den tiltalte ikke delte den virkelige drapsmannens intensjon om å drepe.

Forsvarsadvokaten sier at hans klient «ikke planla den kriminelle handlingen».

– Hvis det ble nødvendig for de siktede å forsvare seg, skulle de bruke en blomstervase fremfor å skyte noen, hevder advokaten at Corey Walk skal ha sagt.

– Det var etter at ranerne forlot huset og gikk inn i bilen igjen at [Corey] fikk vite om skytingen. Responsen [til Corey] var å angripe personen som skjøt.

Det blir en ny høring i desember.

Aktor hevder at Corey Walker og de andre planla å rane Pop Smoke for kontanter, et gullkjede og en Rolex i diamanter

Tidligere på dagen ser dette på Brooklyn-stjernens Instagram.

Pop Smokes venn Mike Dee og Pop Smoke (Instagram/realpopsmoke)

Pop Smokes venn Mike Dee og Pop Smoke på besøk i Los Angeles (Instagram/realpopsmoke)

De ser også at artisten poster et bilde av klær fra AMIRI levert til huset han leier, hvor man kan se adressen på posen.

Om kvelden har Pop Smoke en kvinne på besøk på soverommet i andre etasje. Mennene klatrer opp til balkongen og stormer ut fra gardinene. New York-mannen er da på badet og dusjer.

De holder ifølge kvinnen en pistol mot hodet hennes, for så å angripe Pop i dusjen og skyte ham. Han sparkes av to av mennene mens han ligger på gulvet. Når han kommer seg opp og ned til førsteetasje, blir han angivelig skutt på nytt.

Pop Smoke ble bare 20 år gammel, men på kort tid fikk han en fanbase over hele verdenen.

I 2020 var debutalbumet Shoot for the Stars, Aim for the Moon nummer 1 i Norge i hele 13 uker.

Se også:

Broren til Pop Smoke snakker ut om sorgen

Les mer