Hopp til hovedinnhold
VI TRAFF IMOGEN FØR SENTRUM SCENE-KONSERTEN I OSLO (SANDRA MARIE KRISTIANSEN/730)

– Jason Derulo ødela ikke låten min

– Jeg ble hodestups forelsket i en mann, og siden har jeg ikke klart å skrive noen sanger. Jeg sitter inne med så mange følelser og tanker, som kan bli til utallige sanger. Når tiden er inne skal jeg gjøre ord til handling og skrive første låta, og da kan jeg si at «this is one of a million».

De som har sett den amerikanske serien The O.C. bør huske sesongavslutningen der Marissa skyter Trey, Ryans bror, for å redde sistnevnte:


Grammy-vinneren Imogen Heap og hennes «Hide and Seek» fikk æren av å være bakgrunnsmusikk under det dramatiske (litt LOL) øyeblikket, og på mange måter kanskje var med og løftet dramatikken enda ett hakk. Selv forteller hun at mange har oppdaget musikken hennes gjennom tv-serien, noe som har bidratt til en fanskare utenfor hjemlandet England.

Jason Derulo samplet «Hide and Seek» da han laget «Watcha Say». Hva synes du om låta?

– Jeg ga han lov til å sample låta mi, og i ettertid er det mange fans som har vært veldig sinte på meg fordi de mener at låta ble ødelagt. Jeg ser ikke på det sånn, for på den positive siden nådde jeg ut til en målgruppe jeg kanskje ellers ikke ville nådd ut til. Det ble jo en kjempehit, noe jeg ikke hadde forventet i det hele tatt. Samtidig ønsker jeg ikke å såre noen som har et forhold til låtene mine, ved å la andre artister gjøre en remix av de, så det er alltid et dilemma når noe slikt oppstår.

Fortsetter nedenfor til hennes 2005-singel:


At 33-åringen har et musikalsk talent ble tidlig lagt merke til, og allerede som 13-åring håndterte hun blant annet piano, trommer, cello, klarinett og gitar. Det var også i denne alderen at hun begynte å utvikle et talent for låtskriving. Hun fikk sitt gjennombrudd med albumet iMegahone i 1998, og fulgte opp med Speak For Yourself i 2005 og Ellipse i 2009. Hun har skrevet, produsert og mikset alt selv.

Du som er låtskriver og produsent selv… Kjenner du til de norske produsentene og låtskriverne Stargate?

– Stargate? Nei, de har jeg ikke hørt om dessverre. Men om du spør Kate Havnevik (som varmet opp for Imogen jour. anm) så får du sikkert et bedre svar.

Hva mener du skal til for å bli en god låtskriver?

– Personlig blir jeg inspirert av hverdagslige ting, som for eksempel en kaffekopp på bordet. Jeg bruker referanser som folk kan forbinde seg med, uten at jeg utleverer meg selv for mye slik at folk skjønner hvem jeg synger om. Det beste tipset jeg kan gi til folk med en låtskriver i magen er at de må leve, snakke og la tankene vandre.

Hennes musikalske ferdigheter må ha fått seg en liten ego-boost under konserten hennes på Sentrum Scene i forrige uke, der instrumenter som jeg ikke er sikker på har et navn engang ble tatt i bruk. På scenen hadde hun sin egen lille spillekrok fullt av utstyr og duppeditter, som ble håndtert med stor sikkerhet, og i nærmere to timer var publikum vitne til pur magi.

IPHONE-BILDE (THOMAS ERMACORA)
Rock and troll: Imogen fikk seg en luftetur i hovedstaden, der blant annet Operahuset, marked og et heldig, veldig norsk skogsvesen fikk gleden av hennes visitt. Lua er kjøpt på markedet.
Hør Imogen Heaps musikk via WiMP og last ned her.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer