Hopp til hovedinnhold
(SONET/UNIVERSAL)

Jarle Bernhofts gøyale horehistorie

Denne uken kom solodebuten til det tidligere Span-vokalist Jarle Bernhoft i salg, og selv om 32-åringen, som mange andre artister, ikke er begeistret over å bli plassert i sjangere, er det fair å si at han beveger seg fra fuzzgitar til rockesoul. Med matchende dresser.

Musikeren, som er bosatt i Oslo (opprinnelig fra Nittedal) skriver på sin Myspace at den røde tråden for albumet Ceramik City Chronicles, er hans sårbare forhold til den norske hovedstaden. En by han hevder å stadig forelske seg i, til tross for – eller grunnet – dens mangel på identitet.

På sin snikslippefest for debuten, på klubben Blå, avbrøt Jarle konserten med en hverdagshistorie fra Oslo:

En formiddag han var i den nederste delen av sentrum, litt til venstre for Karl Johans gate hvis man går nedover, stod han og tittet i et butikkvindu med fjernstyrte fly. Da kom en ung, engelskspråklig, afrikansk kvinne (muligens fra Nigeria) bort til ham og lurte på om han kunne være interessert i litt moro. Jarle smilte og takket høflig nei, noe som skuffet damen.

Hun spurte igjen om han ikke ville ha litt «party», og han ristet igjen på hodet og fortalte at han hadde en «good girl at home». Gatepiken fikk så et morsk uttrykk i fjeset og stirret sint på ham, før hun i streng tone spurte: – Are you saying that I’m not a good girl??
Det tidligere Span-medlemmet klarte ikke å svare, og det ble pinlig stille, før den afrikanske kvinnen fikk latterkrampe og gav ham en high five. – I’m just fucking with you, boy!
Ceramik City Chronicles kan du kanskje høre en låt inspirert av den lille episoden utenfor butikkvinduet i Oslo sentrum.

Videoen til Jarle Bernhofts singel ”Sunday”:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer