Hopp til hovedinnhold

Jared Leto i Oslo: – Norske folk har sex hele tiden

ROCKENS FRESHESTE 42-ÅRING? <3 (HÅVARD JØRSTAD)

«Det finnes ikke stygge mennesker i Norge» konstaterer Jared Leto og legger til at det nok kommer av at vi «har sex hele tiden». Kanskje greit at han sparte slike utsagn til etter «intimkonserten» på Sentrum Scene i fjor?
 

Kvelden starter med bravur når teppet faller og 30 Seconds to Mars gjør éntre en etter en. Hovedkjekkasen selv, Jared (<3), ankommer Spektrum-scenen sist med et balltre i hendene. Ikke helt sikker på hva han skulle med det, men jubelen sto i alle fall i taket.

Det er ingen overraskelse at 42 år gamle Leto (han ser så ung ut at det nesten føles feil å kalle han det) allerede fra første stund har publikum i sin hule hånd. Under «Do Or Die» marsjerer han rundt med det norske flagget høyt hevet, noe som åpenbart går rett hjem hos Echelon-avdelingen her på berget.

Fortsetter under.

(HÅVARD JØRSTAD)

Mot slutten av mektige «This Is War» blir ballonger fullstappet med konfetti sluppet løs over hodene på publikum, og like etter går konfettikanonen av. Alltid like morsomt å se folk plukke konfetti ut fra de mest utenkelige steder etter konsertens slutt. (Komisk nok fant jeg konfetti fra MARS-konserten i fjor sommer i min egen veske så sent som for noen uker siden.)

16 år gamle Markus fikk seg litt av en bursdag, da han ble trukket opp på scenen og ble både servert bursdagssang og fikk tilbringe deler av det akustiske settet med the one & only Jared Leto. Låtlista for denne konserten, med unntak av godbiten «The Kill», er hentet fra de to siste albumene. Det var derfor hyggelig å stifte bekjentskap med vakre «Bright Lights», som ikke har vært på settlista så lenge. Den lokker til og med storebror Leto, Shannon, fram på scenen. Kjekk trommis i bar overkropp? Om undertegnede fikk bestemme så hadde vi hatt mer av det. Det er kanskje en upopulær mening blant dem som måtte synes at bandet = Jared, men uten Shannons drivende tromming og Tomos allsidighet hadde ikke 30 Seconds To Mars vært det de er.

(PSST: Mer 30 Seconds To Mars via 730 her.)

Kanskje er energibombe-låtene litt ujevnt fordelt utover showet, men publikum er tilsynelatende fornøyde og det låter bra. Den innleide bassisten gjør jobben sin, og bandet selv leverer, nær sagt som alltid, stødig dog uten de helt store overraskelsene denne kvelden. Tekniske problemer med Tomos gitar mot slutten av hovedsettet fikk kroaten til å tenne på alle pluggene og slenge instrumentet i gulvet i det han gikk av. Han var imidlertid like blid når det var klart for ekstranummer, og konserten ble avsluttet i kjent stil med «Up In The Air» og nærmere 100 hoppende fans på scenen.

MARS-konserter følger et kjent mønster for alle som har sett dem mer enn én gang. Vokalist, diktator, hunk, goofball, messias eller predikant; Jared ikler seg de fleste rollene og har full kontroll på sine «undersotter». Massen på gulvet får beskjed om å hoppe så høyt at de kan touch the sky. De adlyder villig, og et hav av hender, kameraer og telefoner bølger opp og ned. Virkelig et fantastisk skue fra scenen.

Fortsetter under.

(HÅVARD JØRSTAD)

30 Seconds er et band som leverer, har en lederskikkelse som ønsker å inkludere publikum i alt han foretar seg på scenen, og er som regel alltid i toppsjiktet på live-skalaen når det gjelder gjennomføring. Takk for denne gang!
 
Vi kosepratet med frontfigurfar for knappe tre uker siden: Jared Leto til 730: – Jeg elsker snø!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer