Hopp til hovedinnhold
JANNICKE AKA INGRID AKA NORGES MED SEXY TRØNDER IFØLGE ADDRESSEAVISEN (FANTEFILM)

Jannicke er tøffere enn Ingrid

Sigourney Weaver ble kjent som ekstremt barske Ripley i Alien-filmene, mens Ingrid Bolsø Berdals troverdige helvete i Fritt Vilt ble belønnet med Amanda-prisen. I oppfølgeren blir Nord Trøndelags stakkars stolthet ufortjent nok kastet rett ut en ny, drøy runde. Eller, det er Jannicke det er mest synd på.

– Jannicke virker fornuftig og hun er veldig handlekraftig, svarer Ingrid da 730 spør henne hva hun syns om sin rollefigur. – Hun fikk jo virkelig gjennomgå i den første filmen, og her i fortsettelsen er hun ganske medtatt. Men hun er sterk. Personlig hadde jeg ikke klart å takle det hun blir utsatt for.

Det betyr ikke skuespilleren kun koste seg. – Innspillingen var veldig tøff, og det var krevende å alltid holde intensiteten og det veldig høye tempoet.

JOHANNA, MARTHE, INGRID OG KIM WIFLADT SOM KANSKJE HENGER I EN TYNN TRÅD  (FANTEFILM)

– Da vi skjøt den første filmen var det ikke klart om det ble en oppfølger, og da jeg fikk tilbud om å spille Jannicke på nytt, måtte jeg vurdere lenge. Etter at jeg fikk manuset hadde vi møter, slik man har før en filminnspilling, med runder med kreative prosesser hvor man deler sine meninger om innholdet.

– Det var ikke mye jeg følte burde være annerledes, manuset er veldig bra, og etter å ha pratet med regissøren og de andre involverte, ble jeg fort overbevist om at de ville lage en heftig film, noe det har blitt. Det er bare noen dager siden jeg fikk se den for første gang, og jeg ble selv redd da jeg så den.

Hvis du syns den første filmen var tung kost, kan nummer II bli en interessant opplevelse. Men Ingrid mener de ikke overdriver. 

– Denne er nok både mer brutal og mer voldsom, med mye action, men selv om det er endel vold, blir det aldri spekulativt og glorifiserende. Det er en sjangerfilm, og slike filmer må nesten bli ganske blodige.

28-åringen tar en 180 i sin neste film. Wide Blue Yonder er en norsk-britisk samproduksjon som ble filmet i Haugesund i fjor sommer med en rekke profilerte skuespillere.

– Det er en morsom, varm fortelling fra et gamlehjem som jeg gleder meg til å få se. Å få jobbe med en slik internasjonal gjeng var veldig lærerikt, og det hadde naturligvis vært gøy å gjøre filmer i utlandet, hvis en slik sjanse skulle by seg. Men det er foreløpig bare en hypotese.

Traileren til Fritt Vilt II:


Fritt Vilt II hadde premiere 10. oktober.

Utenom Ingrid Bolsø Berdal medvirker også blant andre Johanna Mørck, Marthe Snorresdotter Rovik, Fridtjov Såheim og Mats Eldøen, mens spillefilmdebutanten Mats Stenberg står for regien.
Ingrid er også aktuell i De Gales Hus.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer