Hopp til hovedinnhold
Jango (Endre Gjendem/Ladnera)
Jango (Endre Gjendem/Ladnera)

ÜLTRALYD med Jango alias Jangis Khan: – Målet er å nå toppen

Jango har neste?

ÜLTRALYD for kulturen. Spalten hvor vi gir norske artister i startgropa litt drahjelp, og gjør veien til folks øreganger litt kortere. Noe du eller gruppen din eller noen du kjenner trenger? Holla på [email protected]

Denne runden er med nykommeren Jango.

Når det kommer til rap er det lettere å lage fete freestyles enn store låter. Men mange spisset ørene da Jango alias Faraja Monsieur Basaluci fra Arendal slapp «Jangis Khan Freestyle», som roterer på National Rap Show på P3.

Den usignerte, Tanzania-fødte 19-åringen er også ute med minialbumet Dårlig tid.

730.no tok en prat med flinkisen.

(Endre Gjendem/Ladnera)

(Endre Gjendem/Ladnera)

Jango, hvordan er livet i Arendal?

– Arendal er kjempefint om sommeren, men ellers ganske kjedelig. Jeg merker mer og mer at jeg trenger å komme meg til en storby, for det finnes ikke så mye å gjøre her… Med mindre man spiller fotball eller håndball.

Hvor lenge har du holdt på med rap?

– Siden slutten av ungdomsskolen 2016, tror jeg. Men jeg har alltid hørt på rap og har skrevet tekster siden barneskolen.

Hvorfor artistnavnet Jango alias Jangis Khan?

– Det var egentlig veldig tilfeldig. Mot slutten av ungdomsskolen bestemte gutta seg for at Farajango skulle bli mitt nye kallenavn, av en eller annen grunn. Jeg har bare holdt meg til Jango siden det. Jangis Khan var bare min egne kleine måte å si at jeg er kommet for å ta over og gjøre min ting, som Djengis Khan… Så shoutout til han!

Hva slags feedback har du fått på «Jangis Khan Freestyle»?

– Jeg har bare fått positiv feedback faktisk. Det er veldig motiverende og gøy å se at folk liker det jeg lager og mener jeg gjør noe riktig, spesielt når det er folk som har holdt på med rap lenge og folk som jeg ser opp til.

Hvordan har det vært å bli A-listet av Tommy Tee på National Rap Show?

– Det har vært en blessing! Tommy og folkene i NRS er utrolig fete og jeg har planer om å dra opp til Oslo og ta en prat med dem på radioshowet så fort jeg får muligheten. Jeg synes det er kult at de gir nyere artister en plattform hvor de kan vise seg og få feedbacken de trenger.

Har du blitt kontaktet av noen labels?

– Ikke ennå, men jeg tror enda det er litt tidlig for meg å signere… Kanskje neste år?

(Endre Gjendem/Ladnera)

Beaten er fet. Hvem har produsert?

– Det er Frank Le som har produsert beaten. Min gode venn og medlem av 1.i.1.-kollektivet som jeg har jobbet mye med i det siste.

Hvem er gutta som henger i bakgrunnen av videoen?

– I videoen ser dere Frank og Andrey, som er en annen homie av meg.

Jeg kan vaske en rapper / om det trengs kan de brettes… lol. Er du like breial irl?

– Dessverre kan jeg bli det iblant, hehe… Men jeg har alltid folk rundt meg som er klare til å jekke meg ned når det trengs.

Du rapper at du lett hadde laget en smash hvis du fikk gjøre låt med Arif og Lars Vaular. Hvorfor akkurat disse to?

– Utenom Karpe er det jo ikke tvil om at Arif og Vaular er rap-Norges GOATs… Og om ikke det hadde blitt noen smash, tror uansett jeg hadde lært ekstremt mye, dersom jeg hadde vært så heldig å få jobbe med en av dem.

Hva synes du om den norske rapscenen om dagen?

– Jeg tror aldri norsk rap har hatt et så bra år som 2020, mange nye artister som åpner nye dører. En ting jeg synes er bra, men som samtidig kan bli bedre, er hvor mange nye sjangre innenfor rap som kommer opp nå. Fortsetter det sånn må kanskje «urban» sjangeren i Spellemans-prisen deles opp, det er jo umulig å sammenligne Dutty Dior og Siyabång, selv om begge to er helt ville «urbane» artister.

Hva med svenskene?

– Jeg hører ikke så mye på svensk rap dessverre, men jeg digger Jireel og Lamix. En ting jeg har lagt merke til er at store svenske artister oftere jobber sammen enn det norske artister gjør. Jeg skulle gjerne hatt mer som MARS… Et prosjekt med Arif og Vaular hadde vært sykt.

Hva serverer du på prosjektet Dårlig tid med Simen Steinklev?

– Det er et slags eksperimentelt album hvor ideen var å prøve oss på så mye forskjellig som mulig også sette sammen det som passer og gjøre det om til en slags meny på hva vi har å gi. Simen er min bror fra en annen mor og et annet medlem i mediekollektivet Ladnera, som jeg er med i. Dårlig tid er vårt samarbeidsprosjekt og det kommer nok mer fra oss i fremtiden, etter mitt eget soloalbum.

Hvilke amerikanske rappere synes du er rå om dagen?

– Jeg hører mest på [Young] Thug, Future og Gunna… Det nye albumet til Gunna er helt sykt. Atlanta-rap har virkelig tatt over spillelista mi.

Vennligst fullfør denne setningen: Jango er ______ møter ______ med en liten dose _____ 

– Jango er sulten, møter strategisk opp med en liten dose BBQ-saus. S/o til Pasning [Unge Langpasning].

Hva er målet for karrieren din?

– Målet er å nå toppen og kunne leve – godt – av musikken, og kanskje å bli den som gir nyere artister en plattform å vise seg frem på.

Hvordan skal du nå det?

– Med teamet mitt og gjennom å jobbe hardt og lenge.

Sjekk ut Jango og hans «Jangis Khan Freestyle» her:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no) on

Mer norsk ÜLTRALYD!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer