Hopp til hovedinnhold
Dakota Jognsen og Jaime Dornan (Universal Pictures)

Jamie Dornan bretter ut om rollen som Christian Grey

Jamie Dornan (født i 82) åpner opp om rollen som Christian Grey.

Det er tre år siden siste Fifty Shades of Grey filmen forvandlet/forstyrret verden.

Nå forteller Jamie Dornan om den sagnsomsuste trilogien og byrden han bar i håp om at rollen skulle åpne flere dører.

Fifty Shades er en erotisk semi-sexy dramafilmserie regissert av Sam Taylor-Johnson. Den tidligere Twilightfanfiction tok verden med storm fra 2015-2018.


Les også: Dakota Johnson om Fifty Shades-innspilling: – Dette er psykotisk


Skuespillerne bak franchisen har alltid vært ærlige (ish) om at de brukte rollene som en døråpner i karrierene sine.

(Universal Pictures)

Sistemann ut til å ytre seg er Jamie Dornan, som spilte den mystiske og tildels skumle sadisten/ mangemillionæren Christian Grey.

I et podkastintervju med Happy Sad Confused forteller Jamie at han alltid visste kritikere ville hate Fifty Shades of Grey.

– Jeg fikk rollen fem uker før vi begynte å filme. Jeg visste at det fulgte med mye bagasje, men realiteten var at den [filmen] ville tjene massevis av penger og fansen ville elske den og kritikerne ville forakte den.

Jamie hadde helt klart rett. Fifty Shades-trilogien endte opp med å inntjene over 1,3 milliarder dollar på verdensbasis. Med en gjennomsnittlig poengsum på 15 prosent hos Rotten Tomatoes.

Ifølge Jamie var franchisen dog en større seier for fansen.

dakota johnson netflix persuasion christian-grey-fifty-shades
Dakota Johnson som den 21 år gamle studenten Anastasia Steele alias Ana Jamie Dornan som Christian Grey (Universal Pictures)

– Vi holdt oss sannferdige til bøkene, og vi visste hva det ville bli. Filmer som er laget for fansen som fansen elsker kan sees på som en suksess, forteller Jamie.

– Jeg er så takknemlig for at Dakota og jeg har klart å komme ut [i årene etter] og lage filmer som folk fortsatt liker, og som har fått noen av nevnte kritikere til å ta en 180.

Se også: Bradley Cooper anklages for antisemittisme

Eksen til Keira Knightley legger også til at det overhodet ikke var en lett beslutning å ta rollen.

– Det var ikke et øyeblikkelig ja på noen slags måte. Det måtte snakkes igjennom. Jeg ba om råd fra venner, familie, mange skuespillere.

Kanskje Jamie ba om råd fra kollega og tidligere romkamerat Robert Pattinson?

Skuespillerne bodde nemlig sammen på slutten av 2000-tallet i New York. Sammen med en rekke andre britiske kjendiser som på tidspunktet var up-and-coming. Blant annet Andrew Garfield, Charlie Cox og Eddie Redmayne.

(CBS)

Jamie har tidligere fortalt om misunnelsen han følte da Robert Pattinson over natten ble Hollywoods mest berømte hjerteknuser via rollen som Edward i Twilight.

Robert har siden tatt et gedigent steg bort fra tenåringsfilmer.

Nå for tiden blir skuespilleren assosiert med mørke intellektuelle thrillere/dramaer som The Devil All the Time med Tom Holland og Bill Skarsgård, Remember Me, Uncut Gems, Batman, Tenet og The Lighthouse.

Jamie håpet kanskje å hente inspirasjon fra Roberts håndbok?

Mange vil nok hevde at Jamie ikke måler seg helt enda. Iren kan si dog si fornøyd med en Golden Globe-nominasjon for beste mannlige birolle som Pa i det nordirske TV-drama Belfast (2021).

Les også: Var Sandra Bullocks The Blind Side basert på en løgn?

Les mer