Hopp til hovedinnhold
james charles morphe
James Charles er kansellert – igjen (Instagram/JamesCharles)

Morphe og James Charles bryter samarbeidet etter nye anklager

Morphe kommer ikke til å slippe flere samarbeid med James Charles.

Sminkemerket har tjent gode penger på den unge skjønnhetsmogulen – og vice versa.

Nå er samarbeidet brutt.

Nyheten kommer nok ikke som noen bombe for de som er engasjert i saken. Den siste tiden har fans av Morphe truet med boikott dersom de ikke tar avstand fra 21-åringen, som har 25 millioner følgere på YouTube, 27 millioner på Instagram og 36 millioner på TikTok.

Historiene om at James Charles skal ha oppført seg upassende mot mindreårige gutter via nettet fikk nytt liv tidligere i år. Han innrømmer at noen av anklagene er sanne.

Denne måneden snakket James Charles ut i en YouTube-video.

Den unge influenceren innrømmer at han har chattet med mindreårige gutter.

Han skal blant annet ha sendt seksuelt innhold til to 16-åringer.

Den seksuelle lavalderen i California er 18.

– I begge disse tilfellene la jeg til disse menneskene på Snapchat, spurte hvor gamle de var med en gang og fikk beskjed om at de var 18. Jeg trodde dem, engasjerte i en flørtende samtale, og fant senere ut at de faktisk var 16, sier han i videoen.

– Jeg dummet meg ut og jeg må ta ansvar for handlingene mine, og viktigst av alt, be om unnskyldning til menneskene som ble berørt av dem.

James Charles innrømmer å ha flørtet med mindreårige: – Jeg dummet meg ut
James Charles beklager i ny Youtube-video (Instagram/jamescharles)

James erkjenner at det er hans ansvar å forsikre seg om alderen på de han prater med.

– Som voksen er det min jobb og mitt ansvar å verifisere hvem jeg snakker med, og det er derfor ingen andre å klandre for dette enn meg selv.

21-åringen erkjenner også at dynamikken mellom kjendiser og fans fort kan ende i ubehagelige situasjoner.

– En ubalanse i makt kan skje selv når den ikke er bevisst. Det jeg ikke skjønte før er at spenningen som følger med å snakke med en kjendis bokstavelig talt er nok til å få noen til å gjøre eller si noe de normalt ikke ville. Selv om den kjendisen ikke engang forsettlig benytter sin berømmelse, penger eller makt. Det er et konsept jeg bare ikke skjønte før, men det gjør jeg nå.

Nå må han se etter andre kommersielle samarbeidspartnere enn anerkjente Morphe.

I en uttalelse sier sminkegiganten at de sammen med James har blitt enige om å bryte samarbeidet.

«I lys av de nylige anklagene mot James Charles har Morphe og James blitt enige om å avslutte vårt kommersielle forhold og avvikle salget av Morphe x James Charles-produktene», skriver Morphe via sin Twitter-konto.

«Det er og har alltid vært Morphe sitt mål å skape et positivt, trygt og bemyndiggjørende rom hvor alle skjønnetselskere fritt kan dele sin kunst og lidenskap for kosmetikk, og Morphe forplikter seg til å fremme dette målet», avslutter de.

I en alder av 21 har James Charles blitt en av verdens største beauty-profiler (Instagram/JamesCharles)

James Charles deler også en uttalelse i forbindelse med bruddet, som nå kommer etter flere års samarbeid.

Ifølge 21-åringen skal det ha vært nye, feilaktige anklager som gjør at de nå går fra hverandre.

«Å ta ansvar for handlingene sine er noe jeg har snakket ut om gjentatte ganger i fortiden. I min seneste video snakket jeg om, og tok ansvar for, min del i samtaler jeg hadde med noen få individer som sa at de var over 18. Som jeg sa i den videoen, jeg kan ikke vise forandringer over natten, men jeg vil over tid.», skriver James på Twitter.

«Etter at jeg publiserte videoen har mange andre stått frem med mange misvisende historier og falske anklager som har blitt rapportert av mange folk, innholdsskapere og medier. Mine advokater har begynt å ta grep mot de som sprer feilinformasjon og/eller skaper fullstendig falske historier, da dette har gått for langt.»

«Disse historiene har gjort at mange av mine langvarige partnere har fått betraktelige mengder med negative tilbakemeldinger, en av dem er Morphe. Jeg har elsket hvert eneste øyeblikk vi har jobbet sammen, og jeg er mer enn takknemlig for alt vi har skapt sammen. Når det er sagt, så har jeg tatt kontakt med dem, og vi har blitt enige om å avbryte vårt James Charles x Morphe-samarbeid, som er mitt eneste prosjekt med dem.»

«Jeg vil fortsette å ta tid for meg selv for å lære, vokse og lytte, og jeg gleder meg til å komme tilbake en dag i fremtiden som en bedre versjon av meg selv.», avslutter han.

(Instagram/JamesCharles)

James spesifiserer ikke hvilke historier som skal være falske.

Det siste året har flere mindreårige gutter stått frem og sagt at de har snakket med James Charles. Flere påstår at YouTube-guruen skal ha vært klar over at de var under 18.

Det ferske radarparet Trisha Paytas og Ethan Klein er to av de mest kjente som har vært kritisk til James offentlig.

I mars gratulerte førstnevnte James med en Kids’ Choice Award på Twitter, og skriver at det er flott at han vant, fordi «barn er hans valg» også. (Vitsen er sterk på engelsk.)

Podcasteren ba også Nickelodeon om å holde et øye med ham på etterfesten.

Morphe er ikke den eneste aktøren som bryter med James Charles.

Nylig ble det også kjent at sesong 2 av YouTube-realityserien Instant Influencer vil få en ny programleder.

Det er heller ikke første gang James Charles har blitt kansellert.

Spesielt interesserte med mye ledig tid kan ta en titt ned i ormebolet som heter «James Charles vs. Tati Westbrook» fra 2019. Bare hyggelig!

Se også: David Dobrik droppes av disse selskapene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer