Hopp til hovedinnhold

James Cameron: – Jeg er dypt inne i Avatar 2 & 3

AVATAR-FAR (FOX)

Etter hans 1997-kioskvelter Titanic, påbegynte den allerede nesten legendariske regissøren James Cameron arbeidet med storfilmen Avatar. Som tok ham over 10 år å fullføre. Den episke, sience fiction/eventyrfilmen tok kinopublikum med storm da den droppet i 2009, og kanadieren er for lengst godt i gang med i oppfølgerne.
 
Nettstedet Play Goes Strong postet nylig et kort intervju med 58-åringen, som kunne fortelle at han er langt vekk (i New Zealand, for å være eksakt), og med hode og sjel trygt plantet i Avatar-fantasilandet Pandora:
 
– Tro meg, dere! Det er ikke en intim liten dramafilm jeg skriver på om dagen. Jeg holder på med Avatar 2 og 3, og da jeg snakket med (Lord of the Rings-regissør) Peter Jackson forleden dag så sa jeg til ham ‘Dude, du hadde det lett, du. Du kunne bare forholde deg til bøkene som allerede eksisterte da du gjorde Lord of the Rings 2 og 3. Jeg må lage egne bøker i hodet mitt, og skrive et manus basert på dem.’


 


– Men jeg er dypt inne i Pandora nå. Jeg bor på en gård her i New Zealand. Jeg bygger momentum, og det begynner å bli gøy. Karakterene begynner å snakke og historiene skriver seg selv. Jeg er nesten der nå. Jeg er på vei i mål med stormskritt.
 

Fortsetter nedenfor.

ZOE SALDANA ALIAS NEYTIRI I FORBINDELSE MED FØRSTE AVATAR (FOX)

På spørsmål om hvorvidt han føler press med hensyn til å følge opp megasuksessen som tjente ham tre Oscar-statuetter i 2009, svarer ringreven lugnt:
 
– Press? Nei. Men oppfølgere er selvfølgelig alltid litt tricky. Du må overraske og holde deg foran kurven av hva publikum forventer seg. Men samtidig så må du massere føttene deres med det de elsket og falt for med den første filmen. Jeg har gått ned den veien her før, så jeg vet hva jeg kan forvente meg og jeg vet hva jeg har å forholde meg til. Jeg er ikke bekymret sånn sett. Men jeg må selvfølgelig levere varene noe til de grader. Slippdato? Den kommer når jeg har manuset klart. No pressure! 
 
Se også: Er Avatar rasistisk? (Eller bare «gammeldags»?)
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer