Hopp til hovedinnhold
JAY BARUCHEL FRA KNOCKED UP ER KLAR SOM EN FANBOY (TRIGGER STREET/WEINSTEIN COMPANY)

Jakten på nye Star Wars

1998: Fem hardcore Star Wars-fans er desperate etter å se den kommende, fjerde filmen i serien, Episode I: The Phantom Menace, men ettersom en av gutta har kreft, har de ikke tid til å vente til 1999. 
De klekker derfor ut følgende plan:

– Vi bryter oss inn i Skywalker Ranch, arbeidsplassen til regissør George Lucas, og tyvlåner filmen hans.

Merkeligere ting har skjedd i den virkelige verden, men den lettbeinte road movie-komedien Fanboys er ikke basert på en sann historie.

Produsent Dana Brunetti, som har laget filmen sammen med skuespiller Kevin Spacey, mener likevel at fortellingen, til tross for mye tøv, ikke bare er tull.

– I bunn og grunn handler Fanboys om vennskap og hva venner er villige til å gjøre for hverandre, forteller Brunetti til 730.no.

– Disse gutta er barndomsvenner, men siden de begynner å bli eldre, er de i ferd med å skli fra hverandre, noe som er endel av livet. Deres felles bånd, nemlig kjærlighet for Star Wars, fører dem heldigvis sammen, noe som blir en lystig affære.

Manuskriptet til Fanboys er ikke nytt, men mange i Hollywood fryktet at prosjektet ville bli vanskelig å gjennomføre. Star Wars er tross alt big business (den første filmen har spilt inn 6 milliarder kroner) og det er ikke bare å slenge opp et bilde av Darth Vader på plakaten uten Lucas’ tillatelse.

Brunetti, som i fjor hadde suksess med Las Vegas-pokerfilmen 21, forteller 730 at det ikke var så problematisk som man skulle tro.

Spesielt ikke med produsentpartneren han hadde på laget.

– Alt blir lettere når Kevin Spacet selv ringer George Lucas direkte og spør. Da jeg først fikk manuskriptet og sjekket responsen, tenkte jeg «hvorfor har ikke denne filmen blitt laget tidligere?». Svaret er at alle har unngått den fordi de regnet med at Lucas aldri ville godkjenne prosjektet.

Komedien om Star Wars-tilhengerne hadde premiere i USA i forrige måned, og skal etter planen komme til Norge til våren.

(Saken fortsetter nedenfor.)
Trailer til Fanboys:


Fanboys har med blant andre Jay Baruchel (Knocked Up), Sam Huntington (Superman Returns), Dan Fogler (Balls Of Fury) og Kristen Bell (Heroes), mens Seth Rogen spiller tre små roller.

Mens man har en Hollywood-produsent på tråden, er det fristende å spørre hva jobben deres egentlig går ut på?

– Det er nesten umulig å definere en filmprodusents oppgaver. Stillingen innebærer så mye og ansvarsområdene forandrer seg alltid underveis, samtidig som de kan variere fra film til film, sier Dana Brunetti.

– Kjernen er å skaffe materialet, elementene som trengs for å få prosjektet i boks, alt fra produksjon av det kreative til det finansielle til selve utgivelsen, og dette er bare overflaten. Hvert eneste punkt kunne – og har – det blitt skrevet bøker om.

Bilder fra Fanboys-premieren i Los Angeles:

FANBOYS‘ KOSTYMEDESIGNER JOHANNA ARGAN MED PRODUSENT DANA BRUNETTI OG CHEWBACCA ALIAS CHEWIE UNDER LOS ANGELES-PREMIEREN (PRIVAT)

FANBOYS‘ PRODUSENT DANA BRUNETTI ER KLAR FOR STJERNEKRIG (PRIVAT)

Fun fact for en fanboy: 

Mannen som skapte Yoda og Boba Fett i Star Wars, lager nå en hårete film med Benicio Del Toro.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer