Hopp til hovedinnhold
JACK BLACK OG MICHAEL CERA I YEAR ONE (WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES NORWAY)

Jack Blacks dustefilm er for drøy

En høy aldersgrense kan redusere kinobillettsalget, ikke bare fordi yngre blir ekskludert, men også fordi kinoer kan prioritere filmer med lave aldersgrenser. Iallefall i USA.

Derfor satser produsentene til for eksempel Terminator Salvation på den amerikanske sensuren PG-13, hvor personer under 13 år må ha med foresatte, fremfor R, hvor man må ha fylt 17 år for å se filmen uten voksne.

Komedien Year One, med Michael Cera (Superbad, Juno) og Jack Black (Shallow Hal, School Of Rock) i rollene som jegerne Oh og Zed som reiser gjennom de første periodene av Bibelen, er også laget med PG-13 som mål.

Men ifølge Hollywood Reporter ser det dårlig ut.

MPAA (Motion Picture Association of America), som setter aldersgrensene, synes den lettbente filmen fortjener R, og selv om regissør Harold Ramis (Ghostbusters, Groundhog Day) og produsent Judd Apatow (Anchorman, Knocked Up) anket ved å personlig møte opp for en ny gjennomgang, fikk de et nytt nei til PG-13.

Det er ikke annonsert om de kommer til å redigere Year One for å tone ned innholdet. Premieren i USA er i juni, mens den starter i Norge i juli, med Walt Disney som distributør.

Nedenfor kan du se en myk versjon av traileren (fri alder) og bilder fra det lite historisk korrekte vissvasset, som også har med Olivia Wilde (The O.C., House) i rollen som Prinsesse Inanna.

Les også: Filmen etter Superbad

Den kanadiske 20-åringen Michael Cera, som mange ble introdusert til i serien Arrested Development, dukker snart opp i komedien Paper Heart sammen med Charlyne Yi fra Knocked Up.

Filmen vant en pris under Sundance-festivalen for årets beste manuskript.
(Year One skal ennå ikke ha vunnet noe som helst.)


JACK BLACK, MICHAEL CERA, OLIVIA WILDE I YEAR ONE (WALT DISNEY STUDIOS NORWAY)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer