Hopp til hovedinnhold
MER VENNLIG DRAMA FRA BØNDA (GISLE G. STOKLAND)

Jaa9 & OnklP, Øystein Sunde og banjaton

Fans av norsk rap med norsk vokal har ingen grunn til å sutre om dagen. Først kom Karpe Diems andre album denne uken, og så slipper Jaa9 & OnklP sitt andre album i neste uke. Eller, hold på dine hester, det er ikke et album-album.

Bondedramatikk er mer som en blanding av samler og gateplate, sier OnklP til 730.no. – En slags samling av b-sider, låter som tidligere ikke har blitt utgitt, blant annet en 6 år gammel låt som nesten er pinlig. Og noen helt nye. Det er en skive for folket og oss.

En av de nye er den litt alternative klubbfavoritten «Hopp Opp» alias «Rørpåræ», som har en forholdsvis housy/dancey vri. Noe som ikke har vært et problem for Lillehammer-duoen.

– Jeg har fått 95% bra respons på denne, men så snakker jeg ikke med så mange tradisjonsryttere. Den fungerer også dritbra når Jaa9 og jeg tar den live.

P3 hadde Bondedramatikk-singelen «Fredag» i rotasjon i mange uker, og videoen har i øyeblikket 25 000 views på YouTube. Utenom «Hopp Opp» byr gutta på et annet musikalsk ytterpunkt som kan bli en singel, Jaa9s sololåt «Grisegutt».

– Dette vil jeg kalle en ny musikksjanger, forklarer Jaa9. – Banjoton. En slags norsk motreaksjon på den reggaetonbølgen som svingte innom landet for en stund siden. Dette er dansemusikk med banjo og rap.

Jaa9 mener inspirasjonen kommer fra en norsk musikkveteran.

– Låten er litt Øystein Sunde-aktig, superskitso allsang som du kan dra sammen med mor og far. Han var den første jeg hørte som lekte med ord på denne måten, og han har inspirert både Onkl og meg fra vi var små. Øystein Sunde er Norges beste rapper, han har bare valgt litt feil beats.

Til bords med Jaa9 & OnklP og Karpe Diem.

Egentlig var planen at 61-åringen fra Oslo skulle bli med på «Grisegutt», men det ble kræsjet med lanseringen av hans eget nye album, Meget I Sløyd. Jaa9 & OnklP har likevel ikke gitt opp å få jobbe med sin helt.

(Fun fact: Mark Knopfler fra Dire Straits sa i et intervju med Rolling Stone at han mener Øystein Sunde er en av verdens beste gitarister.)

Bondedramatikk kommer i salg 6. oktober.

Videoen til Afterglow-produserte «Fredag»:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer