Hopp til hovedinnhold
9 & P 4 LIFE (KNIRCKEFRITT)

Jaa9 & OnklP: – De andre norske rapgruppene var crap

9 & P 4 LIFE (KNIRCKEFRITT)
 
Hvor mange norske rapgrupper fra 2003 er relevante i 2016? Gud vet, men du kan telle dem på under én hånd. Blant denne sjeldne kosten finner vi Jaa9 & OnklP, som etter å ha fått demolåta «Hvem faen» listet på P3 – for 13 år siden – har gitt ut åtte skiver som duo. Solid shit.
 
I vinter går 9 & P tilbake sammen i studio, og for å korte ned på ventetiden så har det nå kommet en minidokumentar om ringrevene fra Asker/Lillehammer.
 
– Klovner (i kamp), Pen Jakke, URO og de få gruppene som holdt på… Jeg synes det var ganske crap. Da vi begynte å gjøre det, Jaa9 og jeg, så synes jeg automatisk at det var mye bedre enn det andre, sier OnklP i filmen.
 
Se premiere på Fra undergrunn til folkemunn nedenfor vår prat med gutta.


Hvordan føles det å se denne dokumentaren og tenke på hvor sjukt lenge dere har holdt på?

9: – Nå er vel ikke dette noe vi går og tenker så mye på til daglig akkurat, men det var litt rart å sitte der under intervjuet og se tilbake på de ulike tidene og alt som har skjedd underveis, for det har vært en god del både kødd og alvor. Men utgangspunktet våres var at vi skulle le så mye vi kunne, og vi sitter nå stort sett og ler ennå!

Hva får dere til å aldri slutte?

Begge: – Enkelt og greit at vi ikke er ferdig.

Hva er planen for 2016?

9: – Planen for 2016 er å hitte studio så fort nyttårsfesten er ferdig, gi ut skiva så fort som råd er og komme oss på veien igjen så fort som mulig.

P: – Med tanke på Slekta er det medlemmer i bandet som skal gi ut skive å hitte veien med sine respektive bands, men vi blir å se på scener her og der og spennende ting er planlagt… Sannsynligvis dra i studio etter festivalsommeren, hvor det allerede har tikka inn noen fete jobber, og Jaa9 er seff med hele veien.

Hva er den store drømmen generelt?

9: – Utgangspunktet var vel å kjøpe Gjøvik og lage en parkeringsplass, og jeg vet ikke helt om den har endret seg stort.

Hva er nøkkelen til å kunne jobbe sammen i så mange år og fortsatt være venner?

9: – Nei si det. Jeg tror mye av det ligger i at vi er to veldig ulike personer som har veldig likt syn på det meste kulturelt, bøker, film/serier, tv-spill og musikk. Så selv om vi ikke nødvendigvis henger sammen hele tiden så er vi på samma sida uansett.

P: – Å jobbe med Johnny har funka fra første sekund, i studio er det akkurat som de to-tre hjernecellene våres jobber i sync, og sånn er det fortsatt. Føles godt å fortsatt gjøre det samme vi gjorde for nesten 15 år siden, og ha det like forbanna artig. God jul!


Se minidokumentaren Fra undergrunn til folkemunn her, regissert av Anders Nybø og Carl Christian Hagen Tenvik:

 
Se fjorårets mest undervurderte norske musikkvideo en gang til: Jaa9 & OnklP med Cezinando «Hvem faen 2»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer