Hopp til hovedinnhold

Jaa9 & OnklP: – Alt vi gjør er ekte

Jaa9 og OnklP rusler inn på Internasjonalen i Oslo, og virker tilsynelatende veldig fornøyde med at sommeren endelig har kommet ordentlig. Gutta smiler og ler, mens jeg tar meg selv i å stirre fascinert på Jaa9, som underlig nok rocker en sjelden kombo av rødt skjegg og blondt hår (?). <3

Hei dere! Skivene Lasse og kliss nye Geir er et slags nikk til Wam & Vennerøds kultklassiske Lasse & Geir fra 1976. Hvorfor hylle akkurat
 denne filmen?

P: – Først og fremst synes vi den er jævlig morsom. Måten de snakker på er jo helt annerledes, hele den 70-tallssjargongen i filmen er utrolig funny. Og det er en film om Oslo, innspilt i Oslo. Alle som bor her bør sjekke den ut og se hvordan det var før i tiden.

Er det noen scener fra filmen som gjorde ekstra inntrykk på dere?

 

9: – Ja… Det er en scene hvor de sitter bakerst i bussen, drikker øl, trakasserer folk og blotter seg.

P: – Det kan vi relatere til.


Hvilket album er mest ekte? Lasse eller Geir?


P: – Alt vi gjør er ekte.

9: – Jeg vil si at de stort sett er det samme. De passer sammen. Geir er litt mer punchlines og generelt litt mer hat.

Fortsetter nedenfor norsk film-godbiten.


Får dere noen gang lyst til å hore dere skikkelig til og lage en superkommers, skamløs radiohit som «ekte heads» kommer til å hate på?

9: – Det har vi gjort, og vi er ferdige med det. Vi startet ut med de greiene der, med for eksempel «Kjendisparty». Vi har gjort det meste, så hvis vi skulle laget noe skamløst igjen nå måtte det blitt noe house-relatert eller en låt med masse Auto Tune.

Som unge ringrever i gamet, er det noen ganske nye, norske rappere dere har troen på om dagen?
9 & P (i kor): LidoLido!

P: – LidoLido er et supertalent, han har virkelig funnet sin greie. I fjor snakket vi om at LidoLido kommer til å ta over i 2011. Det han gjør er helt annerledes fra vårt opplegg, han er en liten whiteboy som faktisk kan få det skikkelig til.

9: – LidoLido har vokst seg så svær at han nesten ikke er i den «nye, norske rappere»-båsen lengre (I skrivende stund er Lidos singel «Different» listet på P3 for 24. uke (!) på rad – red. anm.). Kaveh er også fet, pluss at han er Liverpool-fan i tillegg, noe som viser at han er et ordentlig menneske med på hodet på rett sted.

P: – Ja, Kaveh er fet. Helt fra første gangen jeg møtte ham har han vært superkul og veldig respektfull.

9: – Envy er også en act jeg unner alt godt. De har den riktige holdninga og tilnærminga til hvordan denne «verdenen» funker, og det tror jeg de kommer til å vinne mye på.

P: – Absolutt. De gutta er så blide, kule og dyktige. De har hele pakken. Fellesnevneren for artistene vi snakker om her nå, er at de har en fet innstilling til denne bransjen, og hvordan de skal komme seg frem. Da vi kom ut for mange år siden kunne ingen fortelle oss en dritt, vi var best. Og sånn er vi jo fortsatt.

Fortsetter nedenfor denne sterke, triste, håpløse scenen:


I karrieren deres til nå, når har dere vært mest lykkelige?

P: – Forrige lønningsdag! Neida, lykke er relativt. Hvis jeg skal snakke for meg selv, så har jeg drevet med det jeg elsker i over ti år nå. Jeg har aldri hatt en «jobb», jeg har bare rappet, drukket og kost meg. Så hvis jeg blir deppa tenker jeg bare på alt det kule jeg har opplevd og da kommer smilet kjapt på plass igjen.

9: – Jeg synes det har vært gode tider hele veien, men da «Gli Forbi» droppa sommeren 2009, da det hadde vært en stund siden vi kom med noe, og låta tok Norge med storm. Det var en jævla stor boost.

Hva gjør dere oppriktig glade?
P: – Alt fra fint vær til pils med kompiser. Det å holde den nye skiva i hånda er en utrolig god følelse.
9: – Når jeg er blakk og finner en 200-lapp i lomma…

!
Hvorfor heter P3-radioshowet deres Røyking dreper?
9: – Vi skjønte tidlig at dette showet kom til å være et program fullstendig blottet for moral. Å kalle programmet Røyking dreper var vår måte å gi folket litt moral på… Neida.
P: – Pluss at vi røyker jo alle sammen.

9: – Da vi satt hjemme hos meg og lagde piloten, røyka og drakk vi under hele innspillingen. Da vi hørte på opptaket etterpå, hørte vi lyden av lightere som klikket i ett sett. Og én av oss, husker ikke hvem, tok opp en siggpakke mens vi hørte gjennom innspillinga, og Røyking dreper sto skrevet i store bokstaver på pakken. Det var ikke planlagt, men vi skjønte tvert at det var det opplagte og perfekte navnet for showet vårt.   


For de som ikke vet, hva går programmet ut på?


P: – Det handler om absolutt ingenting. Vi snakker med hverandre og forteller morsomme historier. Vi vil gi lytterne våre følelsen av at vi bare er kompiser som koser oss og har en usensurert, vanlig søndagsprat. Hva skjer med 9 & P videre i sommer?

P: – Vi skal opptre endel rundt omkring med VG-lista Topp 20-showet, også stikker vi ut på distriktsturné.
9: – Pluss en del festivalgigs, blant annet Ragnarock-festivalen.
Lykke til! Vi gleder oss, og grattis med ny, finfin plate! 
9&P: <3
Albumet Geir feires med sexy konsert på Parkteateret i Oslo torsdag 21. juni, yo. Hør og kjøp nedenfor. Singelen «Neida joda» «Joda neida» med supervers fra Pumba roterer vi tungt:

Sjekk vinnertatoveringen OnklP smykket seg med i fjor: Her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer