Hopp til hovedinnhold
Isabel Raad Trendy Things kritikk
Isabel Raad liker ikke det hun hører om Trendy Things (Instagram/Isabelsraad)

Isabel Raad slår tilbake mot Trendy Things-kritikken: – Har ikke hørt om AliExpress før nå

Isabel Raad avviser anklager om at hun lurer følgerne sine med businessen Trendy Things.

Tirsdag åpnet Isabel en splitter ny nettbutikk sammen med ekskjæresten Pierre Louis Olsson.

Men allerede før lanseringen haglet kritikken mot de to tidligere Paradise Hotel-profilene.

Et raskt søk i nettbutikker som AliExpress og Wish viste nemlig de samme produktene til langt lavere priser.

Det fikk mange med seg, og klagene spredte seg på TikTok, Jodel og Instagram.

Flere hevdet at Isabel og Pierre drev med dropshipping, altså en løsning hvor selgeren ikke har varene på lager, men tar imot bestillinger som sendes direkte fra produsent.

Det avviser Isabel blankt.

Andre reagerer på at Trendy Things tar en mye høyere pris enn nevnte AliExpress og Wish.

Rett fra Kina vs. innom Norge (AliExpress, TrendyThings.no)

Noen har gått så langt som å opprette Instagram-kontoen @trashythings.no

Parodi-profilen har bioen «Skal vi virkelig støtte en bedrift som driter i miljøet🌍, som støtter dårlige arbeidsforhold og som utnytter makten sin?». 

Kontoen har i skrivende stund 1534 følgere. Kontoen til den ekte nettbutikken, @trendythings.no, har hele 39 400 følgere. Begge er lukket. 

En annen som er kritisk er influencer Jenny Huse.

Jenny forteller på TikTok og Instagram at hun ble skuffet over at Isabel Raad ikke kom med noe mer originalt når hun først startet sin egen sjappe, og deler bilder av prisforskjellene.

 

 

I en lang tirade på Instagram Story forteller en av Norges største influencere sin side av Trendy Things-saken.

27-åringen starter med å si at kritikken ikke kom som noen overraskelse. 

– Jeg hadde forventet dette. Når man er «et kjent navn» eller har mange øyne på seg, så er det alltid noen som skal være negative eller vil se deg feile, eller som gjør alt i sin makt for at du ikke skal være suksessfull, sier Isabel Raad til sine 284 000 følgere. 

Så avfeier hun ryktene om at de driver med dropshipping. 

– Vi har alle varene på vårt varelager fysisk. Vi har bygget et kontor, vi har varelager, PC-er, printere, vi gjør alt selv. Så nei, det er ikke dropshipping. 

Isabel erkjenner at det ikke er hun og Pierre som selv designer varene, men påpeker at de aldri har påstått det heller.

Hun sier også at hun ikke engang hadde hørt om kinesiske AliExpress før hatere påstod at hun handlet varene sine der. 

– AliExpress lærte jeg om i dag. På grunn av noen enkelte som har vært litt vel høylytte og prøvd å sabotere. Og det er helt greit, folk får lov til å ha den meningen de har. Men dette er ikke kjøpt fra AliExpress. 

Isabel og Pierre da de var kjærester (sraad.blogg.no)

Videre forteller hun at Trendy Things har egne leverandører i Kina (med gode arbeidsvilkår), og hevder at det ikke er «det billigste skrålet» man finner andre steder. 

Stavanger-jenta mener kritikerne mangler grunnleggende forståelse for bedriftsøkonomi. 

– Når man bestiller inn store mengder med varer fra utlandet må man betale toll på 25 prosent, skatt, shipping med fly (det koster faen 100 000, forpakning, leie av varelager, arbeidere som skal hjelpe til med å pakke varene, alt utstyr, vi har jo bygget et kontor og et varelager…

– Det er så mye utgifter som går inn i det å drive en business. Så det at man kjøper varer fra en supplier og selger det videre er det ALLE gjør, fortsetter hun.

Isabel sammenligner derfor sin nye nettbutikk med kjente kjeder som Glitter, Elkjøp og Zara, som ifølge Isabel gjør akkurat det samme. 

Isabel Raad svarer på kritikken (Instagram/Isabelsraad)

Hun synes heller ikke at Trendy Things har høye priser. 

– Vi har faktisk lagt oss lavere enn det vi for det meste trenger for å gå rundt. Hvis jeg hadde hatt lyst til å bli rik på dette så kunne jeg tredoblet prisen og fortsatt solgt.

– Det høres kanskje rart ut at jeg sier dette, men jeg har funnet norske sider som selger de samme øredobbene som meg og de tar trippel pris. Så om jeg ville solgt dette for å bli rik, eller for å «scamme», så kunne jo jeg gjort det mye dyrere. 

(Instagram/Isabelsraad)

Avslutningsvis har hun en tydelig beskjed til haterne. 

– Hvis det provoserer enkelte så jævlig [at butikker driver med fortjeneste] så kan man ikke gå og kjøpe mat i butikken, man kan ikke handle på Zara, man kan ikke handle på Glitter. Ikke engang på Elkjøp kan du handle da, sier Isabel. 

– Det er jo sånn det fungerer å drive en butikk. Men fordi jeg er Isabel Raad og folk elsker å hate meg, dessverre, så skal jeg liksom bli tegnet av enkelte folk som en stor stygg ulv. Men sannheten er at det er sånn det fungerer i hele verden. 

– Så hvis dere ikke liker dette, ikke kjøp? Det er ikke verre enn det. Kjøp en annen plass. Ingen tvinger deg, avslutter hun. 

Se også: Bli med inn i Sophie Elise sin nye leilighet til 13 millioner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer