Hopp til hovedinnhold
kanye west Chris Cuomo cnn news nation jewish ye
Chris Cuomo ringer opp Ye i bilen (skjermbilde YouTube via NewsNation)

Chris Cuomo intervjuer Ye om antisemittisme og mental helse

Chris Cuomo intervjuer Ye – som sier at «han ikke liker begrepet antisemittisk».

Se intervjuet nederst på siden.

Den tidligere CNN-profilen Chris Cuomo intervjuer artisten tidligere kjent som Kanye West på NewsNation. Ye forteller at han ikke lenger vil hete Kanye West fordi West er et slavenavn, og ber journalisten forandre navnet på skjermen. I motsetning til Fox News-stjernen Tucker Carlson, setter Chris Cuomo spørsmålstegn ved mye av det Ye sier. Og avbryter milliardæren når han gjentar de samme poengene.

Ye bekrefter at han skal kjøpe det sosiale nettverket Parler, som kaller seg en plattform hvor konservative skal få snakke fritt. Selskapet Parlement Technologies har George Farmer som CEO. Han er ektemannen til Candace Owens; politisk rådgiver for Ye.

Chris Cuomo reagerer på at Kanye West snakker om «jødisk mediemafia» og kaller det «oppdiktet av enten din fantasi eller fordommer». Han legger til at Ye kan risikere å oppmuntre til at noen begynner å hate «folk på grunn av deres tro».

– Vi ønsker ikke å tolerere det, og du spiller på det akkurat nå enten du vet det eller ikke, sier Chris.

– Og jeg tolererer det ikke som en svart person. Det du nettopp sa var at du prøver å si at det ikke er et kollektiv. Over 50 prosent av lederne og administrerende direktører i Hollywood er jødiske. Du kan ikke fortelle meg hva jeg skal gjøre eller føle, svarer Ye.

Chris Cuomo siterer YEEZY-mogulens tweet om «Death Con 3 på jødiske folk».

– Jeg liker ikke begrepet antisemittisk, sier Ye. – Det har vært et begrep som har tillatt folk, spesielt i min bransje, å slippe unna med drap – noen ganger bokstavelig talt – og slippe unna med å rane og gjøre dårlige [ting mot] mennesker.

– Du sier at det er antisemittisk, men jeg tror ikke på det begrepet. En ting er at svarte mennesker også er jøder. Jeg klassifiserer meg også som jøde, så jeg kan faktisk ikke være antisemitt. Så begrepet er faktisk… Det er ikke faktabasert.

Chris Cumo forteller at han selv tok antidepressiva tidligere på dagen og spør hvordan det går med den mentale helsen til Ye.

– Du vil bare sjekke om jeg er okay fordi dette handler om min mentale helse, svarer Ye irritert og legger til at han ikke følte seg «fri» i intervjuet.


Nedenfor er innslag fra intervjuet via Twitter.

Nedenfor er hele intervjuet.

Les også: Ye sprer fake news om George Floyd


Når en frustrert Ye legger på telefonen, kommer navnet til hans populære assistent Lauren Pisciotta alias LP opp på skjermen. Kanyes nye muse er dog 23-åringen Juliana Nalu.


Les også: Ye ber Kim Kardashian begynne å kle på seg, slutte «å spille på sex»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer