Hopp til hovedinnhold
(Amy Sussman/GettyGetty/Instagram/sydneysweeney)

Internettet reagerer på liste over mest populære unge skuespillere

The Hollywood Reporter rangerer de mest ettertraktede unge skuespillerne i Hollywood i dag. Nettmagasinet får hard kritikk for å ikke være inkluderende nok. Se listen og reaksjonene nedenfor. Dagens unge filmstjerner er mindre innflytelsesrike enn sine forgjengere, og har lettere for å bevege seg mellom sjangrer, TV og de største filmstudioene. Jamfør tre navn fra den banebrytende hitserien Euphoria – som mer eller mindre har definisjonsmakt over hva unge mennesker gidder å se på.
Euphoria season 2

Euphoria-jentene Sydney Sweeney, Zendaya, Alexa Demie, Barbie Ferreira og Maude Apatow (HBO)

 
Zendaya med årets store sportsdrama Challengers. Sydney Sweeney i den mest sette romkom-en i nyere tid aka Anyone but You. Og Frankenstein-aktuelle Jacob Elordi som hanket inn millionvis av tall for sin seneste thriller Saltburn. Dette er dog ikke grunnen til at den ultrahvite listen snakkes om.

Over disse ti navnene er det kun to synlige minoriteter: Zendaya og Wednesday-stjernen Jenna Ortega.

Furiosa-aktuelle Anya-Taylor Joy snakker spansk, men får ikke minoritetspasset av det store internettet. THR hevder selv at dette handler om bransjens manglende tiltak for å satse på synlige minoriteter. Det er også bemerkelsesverdig at Glen Powell (født i 88) godter seg på 6.plass når tungløftet rundt Anyone But You i all hovedsak ble styrt av kollegaen hans Sydney. Skal vi tro THR har 35-åringen likevel mer clout enn Emmy-vinnerne Jeremy Allen White og Ayo Edebiri – som også glimrer med sitt fravær.

Se flere reaksjoner fra X og Instagram nedenfor.

      Riktignok vitner ikke denne listen om vidtfavnende representasjon og mangfold i bransjen. En kan likevel argumentere for at det blir for lett å skyte budbringeren The Hollywood Reporter, som kun videreformidler et dyptsittende problem i Hollywood. Av åpenbare grunner ønsker flere å trekke skille mellom populære skuespillere som Austin Butler og kritikerroste dog mindre populære ansikt som Ayo Edibiri. Er du enig i kåringen?  

Se også: Apple Music kårer topp 100 beste album noensinne

 

Les mer