Instinktiv vold for Angelina

15. jul 2008 kl. 00:00
MUTTER'N SOM SLÅSSKJEMPEN THE FOX (UNIVERSAL PICTURES)
MUTTER’N SOM SLÅSSKJEMPEN THE FOX (UNIVERSAL PICTURES)
 
“Stor skuespiller” klinger bedre enn “superkjendis”, men selv om Angelina Jolie klarer seg fint på lerretet (og flatskjermen) er den ferske seksbarnsmoren mest kjent for det sistnevnte.
 
Dette er noe hun lenge har forsøkt å ha i bakhodet når hun vurderer manuskripter, så noen stusset over at hun gikk for Wanted, en over toppen (over-the-top) actionfilm med biler og eksplosjoner. Årsaken var blant annet moren, som døde av kreft i fjor, 56 år gammel.

Angelina forteller Vanity Fair at hun akkurat hadde filmet dramatiske A Mighty Heart, basert på en sann historie, hvor hun har rollen som kona til den bortførte journalisten Danny Pearl, og at hun deretter hadde sagt ja til å gjøre Clint Eastwoods kommende, like tunge Changeling, hvor hun er en mor som får sitt barn kidnappet.
 

– Og så hadde jeg akkurat mistet moren min. Og jeg visste jeg var i en rar, forvirret tilstand hvor jeg gikk fra et tap og kidnapping til et annet tap og kidnapping. Så kom Wanted. Den handler om å være fysisk og hoppe og løpe og være voldelig, og instinket mitt sa at jeg trengte å gjøre dette.

Norske kinoer fyrer løs med dette i september:

I Wanted spiller den fjonge 33-åringen den minst like fjonge Fox, som hjelper en stakkarslig kontorrotte å bli en knallhard tøffing, så han kan hevne drapet på sin far. Filmen er basert på den mørke tegnserien med samme navn, hvor karakteren The Fox delvis skal være inspirert Batmans tidligere kjæreste Catwoman.

Utenom Angelina Jolie, medvirker også Morgan Freeman, skotske James McAvoy fra The Chronicles of Narnia og den kloke rapperen Common.
 
(Fun fact: Sist sistnevnte spilte i Oslo, hadde han med seg sin struttende, tennisspillende kjæreste Serena Williams.)