Hopp til hovedinnhold
VB app (730.no)

Instagram vil bruke kunstig intelligens mot mobbing

Er dette en god idé?

Den nye oppdateringen til Instagram videreutvikler AI-teknologi til å flagge «captions» som kan oppleves som støtende.

Appen tok i bruk et prøveprosjekt allerede i sommer hvor de brukte kunstig intelligens mot krenkende kommentarer. Nå tar de det ett steg videre.

− Resultatene har vært lovende, og vi fant ut at disse små påminnelsene kan oppmuntre folk til å tenke over ordbruken sin når de får sjansen, skriver Instagram.

− Fra og med i dag ruller vi ut en ny funksjon som varsler folk når bildetekstene deres kan bli ansett som støtende, og som gir dem en sjanse til å ta en pause og revurdere ordene sine før de legger ut.

Sånn ser oppdateringen ut:

(Instagram)

Instagram er selvsagt ivrige på å trekke frem de positive sidene med oppdateringen.

− I tillegg til å begrense rekkevidden for mobbing, hjelper disse advarslene til med å lære folk hva vi ikke tillater på Instagram, og når en konto risikerer å bryte våre regler.

Disse advarslene kan selvsagt føre til bedre stemning og hyggeligere prat på plattformen. Men mange stiller seg likevel skeptiske til det nye nivået av overvåking og sensur.

Instagram føler likevel presset på seg til å fjerne skadelig innhold. Sjefen selv, Adam Mosseri, innrømte tidligere i år at de er «for trege» når det kommer til å adressere krenkende poster.

− Vi var ikke fokusert nok på ulemper ved å koble mennesker sammen. Teknologi er ikke bra eller dårlig, det bare er, sier han svevende.

Om oppdateringen er en god idé eller ei gjenstår å se.

Se også: Nå fjerner Instagram likes i Norge

Les mer