Hopp til hovedinnhold
Billie Eilish karakter i Swarm inspirert av grusom kultleder for NXIVM Prime Video
Billie Eilish sin karakter i Swarm er inspirert av den sanne historien om kultlederen Keith Reinere (Prime Video)

Swarm: Billie Eilish sin karakter er basert på ekte kultleder

Eva i Swarm er inspirert at den forferdelige kultlederen til NXIVM.

Billie Eilish gjorde nylig sin debut som skuespiller i Swarm, den nye serien til Donald Glover og Janine Nabers på Prime Video.

Vi lover å ikke spoile noe. Vel, foruten om at artisten lever opp til sin egen låt «bad guy». Men det skjønte men kanskje ut i fra traileren?

Billies karakter i Swarm er nemlig inspirert av den sanne og syke historien om NXIVM.

En såkalt sexkult.

(Prime Video)

Se også: Tidligere dødsdømt takker Stranger Things

Det forteller Janine til The Hollywood Reporter.

Uten å røpe for meget får hovedkarakteren Dre (Dominique Fishback) hjelp av Eva (Billie Eilish) i et øyeblikk der hun trenger det som mest. Eva tar Dre med tilbake til sin kult venninnegjeng som alle virker veldig hyggelige. Men det tar ikke lang tid før man skjønner at bak Evas varme og inviterende vesens skjuler det seg noe langt mer skremmende.

– Det eksisterte en kult som var veldig kjent på den tiden. Det er på en måte true crime-elementet til den episoden. Jeg tror at når folk har en idé om en artist eller kjendis, så kan man tenke på det som Taylor Swift-kulten eller Beatles-kulten eller hva enn det måtte være. Det vi var interessert i var å se hvordan noen kan forgude noen på denne måten, forklarer Janine.

Kulten hun sikter til er altså NXIVM, som ble grunnlagt av Keith Raniere.

Keith Raniere (HBO)

Se også: Amerikas mest forhatte kvinne får egen serie

Han påsto at det var et markedsføringsselskap som fokuserte på selvhjelp og tilbydde utviklingsseminarer. I virkeligheten skal medlemmer ha blitt tvunget til å ha sex med Keith.

I 2019 ble han dømt til 120 år i fengsel for sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale av barn. Han måtte også å betale en bot på 1 750 000 dollar (18 546 220 kroner).

Smallville-skuespilleren Allison Mack var også en del av kulten, og soner sin straff på tre år i fengsel for sin involvering.

Allison Mack (The CW)

I etterkant har blant annet HBO laget dokumentar om kulten som inspirerte Swarm-karakteren.

The Vow: Part 1 hadde premiere hos streamingtjenesten i 2021, hvor flere tidligere medlemmer stilte for å fortelle sine historier.

I fjor høst kom del to, som fokuserer mer på grunnleggerne av NXIVM i det flere beviser og sjokkerende sannheter kommer frem.

Se trailerene til The Vow del 1 og 2 nedenfor.

Se også: HBO serverer true crime om sjuk svensk sekt

Les mer