Hopp til hovedinnhold
James Charles innrømmer å ha flørtet med mindreårige: – Jeg dummet meg ut
James Charles beklager i ny Youtube-video (Instagram/jamescharles)

James Charles innrømmer flørting med mindreårige: – Jeg dummet meg ut

James Charles innrømmer sine feil.

Den 21 år gamle beauty-guruen er ikke fremmed for å skape overskrifter. Nå sist da han tilsynelatende fjernet alt håret (som viste seg å bare være en prank).

Denne gangen er det riktignok ikke en uskyldig spøk det er snakk om.

James innrømmer nemlig å ha sendt meldinger med seksuelt innhold til to 16 år gamle gutter. Den seksuelle lavalderen i California, hvor han bor, er 18 år.

I en ny YouTube-video forteller han at han trodde guttene var 18 år gamle.

– I begge disse tilfellene la jeg til disse menneskene på Snapchat, spurte hvor gamle de var med en gang og fikk beskjed om at de var 18. Jeg trodde dem, engasjerte i en flørtende samtale, og fant senere ut at de faktisk var 16, sier han.

Han forteller videre at han skammet seg og blokkerte guttene da han fant det ut.

James Charles innrømmer å ha flørtet med 16 år gamle gutter, uvitende om alderen deres (Instagram/jamescharles)

– Jeg dummet meg ut og jeg må ta ansvar for handlingene mine, og viktigst av alt, be om unnskyldning til menneskene som ble berørt av dem, sier han.

James innrømmer også at han enkelt kunne sjekket om alderen til guttene stemte dersom han hadde forsøkt å finne det ut.

– Som voksen er det min jobb og mitt ansvar å verifisere hvem jeg snakker med, og det er derfor ingen andre å klandre for dette enn meg selv, sier ham.

21-åringen erkjenner at dynamikken mellom kjendiser og fans fort kan ende i ubehagelige situasjoner.

– En ubalanse i makt kan skje selv når den ikke er bevisst. Det jeg ikke skjønte før er at spenningen som følger med å snakke med en kjendis bokstavelig talt er nok til å få noen til å gjøre eller si noe de normalt ikke ville. Selv om den kjendisen ikke engang forsettlig benytter sin berømmelse, penger eller makt. Det er et konsept jeg bare ikke skjønte før, men det gjør jeg nå.

Se hele videoen her:

Den ene gutten James flørtet med skal angivelig ha kommet med anklagene allerede i 2020, mens den andre snakket ut om det nylig.

De mener at YouTuberen var fullt klar over alderen deres, skriver Page Six.

«Grooming»-anklager mot James Charles dukket opp i sosiale medier allerede i fjor, men det er først nå han tar tydelig ansvar for sine handlinger.

I 2019 ble James anklaget for å bruke berømmelsen og pengene sine for å manipulere andres seksualitet, skriver BBC News.

Det nektet han for, og forklarte at han bare var «desperat».

Han ender sin seneste video med å si at han skal være mer forsiktig i fremtiden, og slutte å behandle sine sosiale medier-kontoer som datingapper.

Se også: David Dobrik droppes av disse selskapene etter anklagene mot Vlog Squad

Nyeste saker fra 730.no

Les mer