Ingrid fra Highasakite til 730: – Det føltes helt usannsynlig

5. feb 2014 kl. 00:00
SMØRBLID INGRID (ANDRAS HEGYLE)

SMØRBLID INGRID (ANDRAS HEGYLE)

– Da jeg våknet opp på fredagen til en melding om at vi har fått tre 6’ere i tre av landets største aviser, følte jeg at jeg var med i The Truman Show, forteller Ingrid Helene Håvik til 730 og referer til den nyklassiske, veldig surrealistiske Jim Carrey-filmen.


Vokalisten i Highasakite er altså både forfjamset og glad for mottakelsen til deres andre album, Silent Treatment.

– Det føltes helt usannsynlig. Og jeg klarer fortsatt ikke å ta det innover meg. Jeg synes det er så rart at vi skal få være så heldig. Det er jo så mye bra musikk som blir laget som ikke får den samme anerkjennelsen. Men jeg må jo bare spille med, i tilfelle det er på ordentlig. Så kan jeg være vokalisten, også kan du være intervjueren, også har vi det moro helt til mamma roper oss inn igjen, sier Ingrid.

Haha! Men noe litt mindre funny: Føler hun presset når de etterhvert må følge opp denne skiva?

– Jeg tenker at vi bare kan glemme å toppe det her. Hvis vi ikke neste gang lager en plate som gjør at folk segner om og dør fordi det er så fint. På sett og vis tar det vekk presset, fordi jeg kan bare skrive det jeg har lyst til å skrive.

Ingrid forteller 730 at det ikke gikk opp for henne at albumet hadde en rød tråd før etter at alle låtene var innspilt.

– Med Silent Treatment hadde jeg ingen mål om hva helheten skulle bety eller mene, men da plata var ferdig, og jeg begynte å se på tekstene i sin helhet, følte jeg at de hang mye mer sammen enn hva jeg trodde. Jeg husker hvor jeg skrev de forskjellige låtene, og hvor jeg plukket opp inspirasjon. Jeg tror psykisk sykdom, virkelighetsflukt, selvbebreielse og krangling er stikkord for hvor tematikken beveger seg.

Hør Highasakites superskive her og vinn billetter til deres Oslo-konsert nedenfor:Den musikkglade gjengen hos Comfort Hotels støtter Highasakite på deres norgesturné og via Oslo-hotellet Comfort Hotel Xpress og 730 kan du nå vinne billetter til lørdagens konsert på Rockefeller. Send navnet på en av bandets låter og navnet ditt til festival@choice.no med «Highasakite» som emne… og – VIPS! – to billetter kan bli dine!
 
Fun fact: Ingrid er hun som synger på CLMD-smashen «Black Eyes and Blue». Videoen hadde verdenspremiere hos 730: Se her!