Hopp til hovedinnhold

(Ingenting varer) evig ♥

$ANDRA KOL$TAD (JENNIFER EBERHARDT/TRUST ME)

Den Berlin-baserte Oslo-jenta Sandra Kolstad er snart klar med (Nothing Lasts) Forever, alias oppfølgerskiva til hennes flotte debutalbum Crux. Hvor snart? I morra, yo. (Fredag, altså.)
Vi ba den freske 27-åringen brekke ned settet for oss – låt for låt. 
 
Fortsetter under den sassy sommervideoen til mors p3-listede «The Well (We Will Change It All)»:
 

Okey, Sandra. 12 spor – dine ord. Kjør!
 
«The First Deception (The First Guarantee)» – Dette er egentlig ikke en hel låt, mer et preludie, en slags intro. Om forandring, at det eneste vi vet her i livet er at absolutt alt forandrer seg hele tiden.

«Kyrie (Elysion)» – De gamle grekerne pleide å stå ved stranden og se utover det tilsynelatende uendelige havet og spørre seg om hva som var på den andre siden. De så for seg at det lå et gudeland der, som de kalte Elysion, et slags paradis. Denne sangen spør: Har vi vært gode nok til å komme dit?


«The Young (Evil) Woman And The Ocean» – Om å leve i strid med det en egentlig ønsker, det en egentlig er, om å ønske seg tilbake til et annet sted eller en annen tilstand.

«Discovery (Every Part A Part Of The Picture)» – Om å ikke ønske det sikre, men stadig søke nye sannheter og sammenhenger, selv om de skremmer og er uforuroligende fordi de rokker ved det vi alltid har trodd på.

«The Well (We Will Change It All)» – Om å innse at noe ikke fungerer som det skal – det være seg et system eller en relasjon – å innse at det må ende. Samtidig som sangen har noe dommedagsk over seg, er den også optimistisk: Budskapet er at vi har den kraften som trengs til å endre ting til det bedre.

«(Where Are We) Run Away»
– Denne sangen het egentlig «Fog». Den handler om å miste av syne hva det er man driver med i livet, eller kanskje miste seg selv av syne, eller en annen.

«Do The Dive (Gravity Animals)» – Ah, dette er en av mine favoritter! Mest fordi jeg har med meg selveste legendariske Son Of Light, stor shoutout til ham. Om å dykke ned i det mørkeste av en selv, hvor ingen kan følge deg – og hva finner du der?

«Pure (And Punished)» – Om det å være ren i psykisk og fysisk forstand, hva det betyr, når man er ren, når man føler seg ren, forvirringen rundt hva som er synd og hva som er dyd.

«Circles (Its Got Every Little Part Of Me Running In)» – Denne sangen handler om å bli fullstendig oppslukt av noe, kanskje en forelskelse, kanskje en mani, kanskje en narkomani, kanskje en idé. Og om å ikke klare å frigjøre seg fra dette «noe» som sluker en.

«(When The Lights Go) On» – Om å jage sine egne skygger og spøkelser om natten, og ikke helt vite hvem man er når det blir lyst.

«Titanic I (Jeg Har Klokker Som Går Baklengs)» – Mest av alt et slags instrumentalstykke, hvor jeg også har snappet en strofe fra nasjonalhelt Georg Johannesen: «Jeg har klokker som går baklengs helt til de vet når de skal stanse».

«Titanic II (Oh How We Waited For This Moment)»
– Om det som skjer av og til, når noe skjærer seg helt, og tar slutt, som et skipbrudd, og man innser at man egentlig har lengtet etter isfjellet hele tiden, fordi det å gå til grunne – det at alt tar slutt – også er en frigjøring.

WOW!
Se opp for Sandras (Nothing Lasts) Forever – ute i morgen via Trust Me Records, 28. september.

$$$:

Se også: Bunnløs norsk musikkforelskelse for Charlotte & Thomas Eriksen

Les mer