Hopp til hovedinnhold
(LIONS GATE FILMS)

Ingen hurrarop for Heath Ledgers doktor

Heath Ledgers seneste prosjekt, The Imaginarium of Doctor Parnassus, ble hans siste da han brått døde under innspillingen i januar i fjor, og ble fullført ved at Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell gjorde ferdig Ledgers scener.

I filmen reddes australierens karakter av en teatergruppe som introduserer ham til en magisk portal som gjør det mulig å reise inn i folks fantasiverdener, i regi av fanatasientusiasten Terry Gilliam.

De fleste som reiste til Cannes i år hadde eventyret på sin må se-liste, men de første anmeldelsene er midt på treet.

The Hollywood Reporter går ikke i detaljer om hva som skuffer, men skriver at det er trist at det ikke har blitt en bedre film.

Selv om bransjebladet mener de tre skuespillerne gjør en bra innsats, lurer de på «hvor mye bedre filmen ville ha vært med en fullstendig opptreden fra den karismatiske, eventyrlystne Ledger».

Video: Heath Ledgers råtøffe Oscar-blyantscene i The Dark Knight.

Guardian gir The Imaginarium of Doctor Parnassus 2 av 5 stjerner, og synes deler av filmen minner om «den gamle Python-magien», men at dens «oppkveilede, fancy mønster er trettende og insisterer for høylytt på at alt er så fantasifullt».

Variety er mer positivte, og mener at til tross for at Monty Python-veteranen Gilliam, som har blant annet Brazil, The Fisher King, Twelve Monkeys og Fear and Loathing in Las Vegas på sin regi-CV, ikke har laget en god film på ti år, og selv om Ledger gikk bort, har regissøren laget «noe ganske fint ut av en vanskelig situasjon».

Heath Ledgers familie skal ennå ikke ha sett filmen, og i klippet nedenfor, som konkluderer med at mottakelsen har vært bra, forteller Gilliam at de heller ikke kom til Cannes.

Det har vært vanskelig å få Doctor Parnassus satt opp på kino i USA, og det foreligger ennå ingen offisiell amerikansk premieredato.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer