Hopp til hovedinnhold
DEV PATEL I SLUMDOG MILLIONAIRE (SF NORGE AS)

Indisk slumkjøter blir Hollywood-skurk

Rollen som fattige Jamal i overveldende Slumdog Millionaire har gjort Dev Patel til et kjent filmfjes, og Hollywood-tilbudene er mange.

Det er nå klart at det første 18-åringen har takket ja til etter overraskelsessuksessen er The Last Airbender, en filmatisering av den Emmy-vinnende tegnefilmserien til kanalen Nickelodeon.

Filmens regissør M. Night Shyamalan forteller Telegraph at han faktisk vurderte Patel før han så Slumdog.

– Han var allerede en av dem jeg var interessert i. Deretter så jeg Slumdog Millionaire, og gutten vokste i øynene mine.

Dev, som har spilt i den britiske tenåringsserien Skins, bor fortsatt hjemme hos mamma.

– Moren min maser om at jeg må re opp sengen. Det er det som gjør at jeg holder føttene plantet på jorden. Det er bare når jeg jobber at jeg blir behandlet som en voksen, sier skuespilleren til avisen.

Innspillingen av The Last Airbender skal etter planen starte i mars, med Dev i rollen som skurken Zuko.

Indisk-amerikanske Shyamalan ble kjent via The Sixth Sense i 1999, som ble nominert til seks Oscars, men mange syns Patel gjør et vågalt valg ved å takke ja til å bli med i regissørens neste film. Hans to seneste floppet.

Vanity Fair: Freida Pinto stiller som (ekstra lys) retro-glamourmodell.

Etter The Sixth Sense fikk hans Signs blandet respons, og i etterkant hadde hovedrolleinnehaver Mel Gibson en skuespillerpause på flere år. For to år siden kom Shyamalan med kalkunen Lady In The Water, og i fjor gjorde The Happening, med Mark Walhberg i hovedrollen, et kommersielt og kritisk mageplask.
Science fiction-eventyret er Golden Raspberry-nominert til prisen for verste film, verste manus, verste mannlige skuespiller og verste regissør.

Her er de som kan vinne/tape årets Razzie Awards.

Mange er nå spent på hvilken filmrolle Freida Pinto, den indiske skjønnheten som Dev jakter på i Slumdog Millionaire, skal takke ja til. 24-åringen fra Mumbai er allerede et av de hotteste, nye navnene filmbransjen.

Les mer om Freida Pinto.

Trailer til Slumdog Millionaire og intervju med Freida Pinto og Dev Patel:
Den indiske kjærlighetshistorien er nominert til 10 Oscar-priser.

Les mer