♫ Ina Wroldsen om selvbilde, forbilder og plastisk kirurgi: – Glad jeg ikke gjennomførte det

3. mai 2019 kl. 09:34

Hør på Ina (Sony Music)

Gud bedre, Ina!

Norges beste låtskriver er inne på noen Sia- og Adele-greier på sin nye singel. Heldigvis ga hun ikke «Body Parts» videre til noen.

Kanskje var den for personlig?

Salvation never came from changing body parts
Perfect is worthless if you lose yourself
Valuation never came from changing body parts
Perfect is worthless if you bruise your heart for it
I fought for such a long time… To get here

Vi tok en prat med Ina om selvbilde, kosmetisk kirurgi og den store influencer-debatten.

Les mens du hører på nydelige «Body Parts»: 

«Body Parts»-produsent Fraser T. Smith har tidligere jobbet med ringrever som Adele («Set Fire To The Rain»), Sam Smith («Not In That Way»), Britney Spears («This is The Girl») og Taio Cruz («Break Your Heart») 🔥

Kjære Ina! Vi gråter litt av den nye singelen din. Gud bedre så fint. Og så viktig! Hvem er det du synger til på «Body Parts»?

– Hei 730!! Så utrolig hyggelig at dere liker den!!!

– «Body Parts» er viktig for meg. Den rører ved noe jeg har tenkt på lenge, nemlig det at vi driver å speiler oss i hverandre, leter etter feil med lupe, og fikser problemer med kniv. Jeg synger den til alle som trenger å høre at de er gode nok. Meg selv inkludert.

«I fought for such a long time». Har tematikken i «Body Parts» påvirket ditt eget liv? 

– 100 %. Jeg har brukt alt for mye tid i mitt liv på å dømme meg selv overfladisk. Ikke bare med slanking og styr, men jeg hatet nesa mi i mange år. For noen år siden hadde jeg faktisk satt operasjonsdato på en klinikk i London. Det ble ikke til at jeg gjennomførte, det er jeg glad for.

– Den nesa er meg! Den passer i fjeset mitt og den er en del av instrumentet mitt. Dessuten tenkte jeg på hva slags eksempel en sånn handling setter i forhold til sønnen min. Jeg føler meg stolt som kom over den der.

– Jeg liker den til og med nå!! Den kler mange forskjellige solbriller 😂

Har du noen konkrete råd til de som tenker at en injeksjon eller kosmetisk operasjon kan løse problemer?

– Jeg tenker faktisk at det er bra at det finnes en løsning for mennesker som virkelig trenger det av diverse grunner. Plastikkirurgi er ikke svarteper i mine øyne.

– Jeg tenker dog at det er viktig å være klar over at problemer som er overfladiske, ikke nødvendigvis løses med skalpell. De problemene sitter antakeligvis i hodet ditt og ikke rett innenfor huden.

– Synes heller ikke det er noe i veien med litt «vedlikehold», det trenger ikke å være så sort/hvitt som media har en tendens til å gjøre det. En injeksjon løser ingen problemer, men som moren min pleier å si; det er forskjell på å fise og skite seg ut».

– Mitt råd; gå 15 runder med deg selv, tenk på konsekvensene av det inngrepet, både for deg selv og for andre. Spør deg selv hvorfor du gjør det. Gå og snakk med noen. Tenk, tenk, TENK.

Intervjuet fortsetter nedenfor

Klok kvinne (Sony Music)

Det virker som at vi i Norge har hatt en større debatt om plastisk kirurgi og bloggernes påvirkningskraft enn mange andre land. Er «Body Parts» inspirert av den norske debatten?

– Den er til deler det ja. Ikke bare i Norge, men i verden.

– Jeg liker ikke at det er et så altoppslukende skjønnhetsideal som vi «alle» underbevisst får beskjed om å aspirere til hver dag i media Jeg vokste opp og ville bli som Clarice Starling og Alanis Morrisette. Nå er det Kardashians og Insta-modeller som setter standarden.

– Det er en brutal tid å vokse opp i, fordi sosiale medier og trash TV har vist oss at vi trenger ikke være så mye annet enn «pen» for å lykkes.

– Jo Nesbø sa det best; «pen er kun en tilstand i et ansikt. Pen er ingen retning eller svar» Det er viktig å huske på det.

Hva tenker du om influencere og andre som er åpne om behandlingene og operasjonene de gjennomfører?

– Jeg tenker at det er totalt på trynet å reklamere for «forbedringer» av utseende. Det burde vært ulovlig. Å være åpen om at du har gjort ting, HVIS NOEN SPØR derimot, det får være opp til den enkelte.

Finnes det noen løsning på dette samfunnsproblemet?

– Faren min ville sagt; «bruk hue» og det tror jeg er et godt utgangspunkt for det meste her i livet.

– Tenk over konsekvensen av det du gjør; dårlig selvtillit, tvil og usikkerhet er menneskelig, men det er også mestring, self love, intelligens og mot. Det er jo de tingene som gjør livet godt å leve.

– Det er modig å tørre å være seg selv, men det er bare når du er deg selv at du er unik. Det finnes mange mennesker, men det finnes bare en av akkurat deg.

Se også: Topp 13 nye norske sanger som kom i dag