Mac Miller med 730.no i Norge: – Ikke tru på deg sjæl? Ha rap som en hobby.

11. jul 2012 kl. 00:00

(ERIK FIVE)

– Hvis du ikke har troen på deg selv så får du heller ha rap som en kul hobby. Du må sitte med følelsen av at du har det som må til for å klare det. Hvis ikke er det ikke noe vits.

Pittsburgh-rapperen og Pharrell Williams-kompisen Mac Miller var en av mange flotte fjes som tok turen innom Hove på Tromøya i sommer. 730 tok en kjapp prat med det kaukøsiske raphåpet før konserten hans.
Du har vært i Norge før. Hva synes du om landet?
– Jeg må være ærlig; Jeg er innom mange land og jeg glemmer dem kjapt, men jeg kan si at jeg akkurat spiste noe digg rådyr og stemningen her er fantastisk. Jeg spurte kompisen min tidligere i dag om hvordan det var sist gang vi var her, og han sa at vi hadde det fett, haha.
Hva er den største forskjellen på festivaler i USA og Europa?
– Det er funny fordi man skulle tro at jeg har langt færre tilhengere her, men det kommer like mange fans på konsertene mine i Europa. Den eneste forskjellen er språkbarrieren. Når jeg står på scenen i USA og prater mellom sangene forstår alle meg, men når jeg gjør det samme her kan jeg plutselig få «eehhhh, hva sa han nå»-vibbene fra publikum. Det jeg liker med det, er at da handler det desto mer om energien og selve musikken for å få publikum til å slippe seg løs.

Du har arbeidet med mange rappere, men hvis du kunne velge én rapper du ikke har arbeidet med enda, hvem ville det være?

– Jeg vil si en som jeg allerede er i gang med å arbeide med: Q-Tip, mitt idol. Pharrell og jeg har et prosjekt på gang som heter Pink Slime. Q-Tip er begges idol og jeg sa «Hei P, vi ha ham med på dette». Vi har samarbeidet i studio før, men aldri laget en sang sammen. Nå skjer det endelig.
Ufun «fact»: Pharrell Williams var sammen med sin partner Chad Hugo i The Neptunes en av verdens råeste produsenter i mange år. Men nå er det såpass lenge siden Virginia-sjefen var i fyr og flamme at hver gang det kommer noe som ikke er rævva blir vi kjempeglade på hans vegne. Som f.eks Macs seneste Skateboard P-produserte & gjestede singel «Onaroll»:

(Like? Last ned «Onaroll» fra fars Pink Slime-EP gratis her.)
Hvilke album hører du på når du er på turné?
– James Blake før jeg legger meg. Alt som kommer ut av Black hippy movemenet, Ab-Soul – Control System, Schoolboy Q – Habits and Contradictions og Kendrick Lamar – Section 80.  Jeg hører selvfølgelig også mye på A Tribe Called Quest – Midnight Marauders, OutKast – Aquemini, Biggie – Ready to Die, Big L – Lifestylez ov da Poor & Dangerous.

Du er selfmade. Har du noen gode råd til kids som vil prøve å gjøre det samme?

– Ikke ta et nei for et nei. Da jeg startet var det ingen som trodde jeg skulle komme dit jeg er i dag.  Alle sa bare «aldri i livet». Du må bare tro på deg selv! Ikke gjør det hvis du ikke tror på det. Tror du ikke på deg selv kan du heller ha det som en kul hobby. Du må sitte med den følelsen av at du har det som må til for å klare det. Hvis ikke er det ikke noe vits å prøve engang.
Hva med folkene du jobber med? Foto og video fra din front har vært tight hele veien. Valgte du dem eller var det kompiser av deg?
– Alle mine venner har individuelle talenter som de bidrar med, men når det kommer til video er det tilfeldig at jeg møtte Ian Wolfson. Han er nå for et familiemedlem å regne. Han lagde en film jeg var med i. Etter det spurte han om vi skulle lage noen musikkvideoer sammen, og resten er historie. Jeg liker å jobbe med mennesker jeg kjenner personlig og har god kjemi med. Det gjør ting mye enklere.
Hva ser du mest frem til i 2013?
– Mitt nye album. Jeg kan ikke fortelle deg navnet på det enda.
Kom igjen ‘a.
– Haha. Nei, sorry, men det er mye mer enn et album. Såpass kan jeg si. Det viser mye av meg og vi skal bruke det som et verktøy for å gjøre mye for miljøet i Pittsburgh.
Du laget et spill etter at du slapp det forrige albumet (Blue slide park). Skal du gjøre noe lignende denne gangen?
– Ja, men bare i en mye større skala. Haha. Mer enn et spill. Det kommer til å bli sjukt!

Se også: Mac Miller har sjel som De La Soul & Justin Bieber feat. hvite rappere