Hopp til hovedinnhold
(KNIRCKEFRITT)

– Ikke si LOL (og YOLO)

(KNIRCKEFRITT)

Aaaaaah, alltid stas med skive fra 9 & P! Og Diskoteket er stengt er intet unntak. Her kan du høre alle låtene (to kjappe favoritter: «Ikke si lol» og den med Lars Vaular) og se hva Lillehammer-duoen selv sier om musikken:

«Intro»

– Selveste Beatminerz på beaten, og litt kuts + selvfølgelig hele landets DJ Arno Frangos oppå der igjen. For å sitere sistnevnte – «ække feil det»: PS: Se opp for fler 9&P/Beatminerz-greier utover..

«Maskinen»

– Den første låta vi spilte inn til prosjektet, og satte vel kursen for hva og hvordan vi ville at ting skulle bli. Scheme, som er den som har produsert flest spor på skiva med en riktig susare her, straight up west coast g’shit!

«Diskoteket er stengt»

– Tittelspor og ei riktig så gladlåt for gretne gamle gubber! Arno Frangos med magiske fingre på hooket og en av våre store helter NOTTZ på beaten. Ikke riktig så lite stolt av den her.

«Kom til Onkl»

– Har blitt en del jobb med vår mann Tommy opp igjennom og denne låta dukka random opp etter noen sene beger i Tee Studios. Gøy banger, apocalypso-vibes. Vår helt Mae (alias Opqaue) dukker opp og blesser plata og samtidig reddet oss ut av en sample-knipe.

«Roser i betongen»

– Tung tung beat fra Blunder, og den fikk oss igrunn bare til å tenke på gata og hva man så/hadde sett siste tida. God gammaldags banger pluss kanskje det nærmeste vi kommer en form for samfunnsengasjement?

«Vekk»

– Blunder igjen, på noe sørstatsgreier + back up vokal fra fabelaktige Solgunn. Vi rapper om livet på veien og tilhørende vås/spillopper.

«Full forvandling»

– Nasty Kutt på noe crazy doowoopedidoo-shit, og vi oppsummerer det vi har fått ut av Facebook. Et av få lystige innslag på skiva, og fikk ikke helt den mottakelsen vi hadde håpet på blant det kvinnelige publikum. Rart det der.

«Akk så fjern»

– Vi har nesten hatt for vane å maltraktere Slipmats’ mest fantastiske produksjoner med styggedom siste åra, men her gjør vi faktisk ikke det. Sangen handler om distanse. Handler også litt om å være på tur vs ikke være på tur og hvor vrient det kan være å finne roen.

«Ikke Si LOL»

– Ikke kom her å si at vi har blitt gamle og gretne. Her er vårt syn på siste års moter og trender, og vi er overraskende nok ikke like positive til alt. Igjen et beist av en beat fra Scheme.

«En gang»

– Siste låta som ble gjort til skiva, og en siste mulighet til å få sagt det man skulle få sagt på denne skiva. Nasty Kutt kan sakene sine, og det kan faen meg Lars Vaular og. Dirty Opplands testpanel – som har godkjent alt materiale – påpekte at låta burde hete «en gang – flere ganger», men den heter ikke det. Dette er rapmusikk.

«Konga på haugen»

– En av de første låtene innspilt. Handler om at det blåser på toppen og at det ikke er så lett å høre hva folk sier når vinden uler i øra, pluss litt andre greier. Enda en banger fra Scheme også skal sies, flammer fra New York.

«Fenomenon»

– En slags tolking av Phenomenon, dog muligens litt dårlig oversatt. Handler vel mest av alt om å være fyllesjuk. Sisi synger på refrenget og alt er fint og flott. Jaa9 kjører sin nye Will Smith-flow.

«Uten grunn»

– Første singel ut fra prosjektet, og i likhet med «Maskinen» en av de som peila kursen. Vi er begge blitt veldig glad i denne låta, og oppsummerer vel det meste av det vi står for, nemlig at vil man gjøre noe så gjør man det, uansett hva dem motherfuckers skulle si på det. Man skal aldri høre for mye på andre, med mindre det er oss da. Da skal man høre ekstra godt etter.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer