Hopp til hovedinnhold
Trekandrama! Georg Anker-Hansen har sansen for blondiner, men hvem er viktigst for hotellkongen? (TV 2)

Ikke ny, men ny for meg: 16-åring anmelder Hotel Cæsar fra 1998

Hotel Cæsar! Vi sjekker inn ????

Da var det tid for ny utgave av 730-spalten Ikke ny, men ny for meg.

Som den eneste 16-åringen i 730.no-redaksjonen er det flere referanser jeg ikke skjønner. Rett og slett fordi det er filmer og serier de andre i redaksjonen forbinder med å være barn og ungdom, som ble laget før jeg i det hele tatt ble født.

Derfor har har jeg fått min helt egen spalte der jeg skal anmelde serier, filmer og musikk som jeg ikke har noe forhold til fordi jeg er for ung ????

I første utgave anmeldte jeg en hel generasjons favoritt, Mot i brøstet. Unnskyld til alle Mot i brøstet-fans, men seriøst, «gøttemenn» og «hottentottenland»? Cringe… Les mer om hvorfor jeg gir Mot i Brøstet terningkast 1 her!

Nå skal jeg ta for meg nok en favoritt blant voksne nordmenn over 25 år; nemlig Hotel Cæsar.

Alle har vært hørt om HC, i både positiv og negativ forstand. Men la meg kort fortelle om denne legendariske dramaserien.

Hotel Cæsar ble sendt på TV 2 fra 1998 helt til 2016. Siste sesong ble kun lagt ut på TV2 Sumo. Suksessen av serien gikk brått ned de siste årene, og produksjonen av serien ble avsluttet i slutten av 2017.

Serieskaperne Peter Emanuel Falck og Christian Wikander har dog ikke noe grunn å være misfornøyd etter 34 sesonger og 3123 episoder med hotell-drama. Hotel Cæsar er et godt tips til de som hater at serier tar slutt!

Ikke nok med det, frem til april 2018 var Hotel Cæsar den lengstlevende TV-sendte dramaserien i Norden, helt til den finske såpeserien Salatut elämät slo til med en sesong til.

Hotel Cæsar-gjengen kan trøste seg med at de beholdt tittelen som den lengst TV-sendte dramaserien i Skandinavia.

Denne anmeldelsen er basert på de fire første episodene av totalt 70 episoder i sesong 1.

Norges og 90-tallets svar på Kardashian-familien? Tja, men dette er i hvert fall en gjeng som også liker penger og drama!

Storfamilien + Åge (TV 2)

Første episode av Hotel Cæsar starter rett på, og det er like greit med tanke på alt vi skal gjennom.

Det er litt vanskelig å forstå alle relasjonene og karakterene helt i starten, men det tar ikke lang tid før jeg får en slags oversikt.

Serien er ganske treig og bruker lang tid på scener som egentlig burde vært kortere. Introene og outroene til ulike scener har noe som jeg oppfatter som en slags amatør-stil, men det var kanskje sånn på 90-tallet?

De tar seg så god tid med hver lille scene at jeg rekker å sende en del snaps mellom slaga.

Det betyr ikke at serieskaperene ikke har fått inn nok drama i hver episode.

I første episode ansetter konsernsjef og hotelleier Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) unge Rolv Espevoll (Tom Haug) som konsern-assistent. Georgs datter, Juni Anker-Hansen (Anette Hoff), blir ikke særlig fornøyd med at hennes far har ansatt en utenfor familien i en så viktig stilling.

Georg forelsker seg også i 42 år yngre Ninni (Henriette Lien), som ikke bare jobber som selskapskvinne/eskorte, men også er ekskjæresten til Georgs sønn, Jens August (Kim Kolstad). Dramaaaa!

Nedenfor er Ninni (23) og hennes tidligere svigerfar Georg (65) under deres første møte.

NKVO<3

Alder er bare et tall, si (TV 2)

Selv om Georg er forelsket i unge, vakre Ninni, er denne playboyen egentlig sammen med Ingrid. Sammen har de datteren Charlotte, men det har de holdt hemmelig for henne. Charlotte vet ikke at Georg er hennes far, men det ligger i kortene at dette vil kommer fram.

Tenåringsjenta Charlotte (Kristin Frogner) er en karakter som løfter min interesse for serien. Hun ser ut som et tidlig 2000-talls-ikon, og kunne vært en karakter i den beste nye HBO-serien; Euphoria.

Tenåringsjenta oppfører seg som er en 4-åring som ikke vet hva hun vil, men som likevel vil bli tatt meget seriøst.

Charlotte liker å omgås gutter, og i de første episodene dater hun jevnaldrende Albert, som er sønn av Juni Anker-Hansen. Det et turbulent forhold med mye teit tenåringsdrama.

Charlotte virker forvirret i dette nye forholdet, men det er ingenting i forhold til det virkelige problemet her.

Charlotte er ikke bare kjæresten til Albert, hun er også tanten hans. Nå snakker vi ekte såpeopera her, folkens!

Her kan du se Charlotte i første episode fra 1998. Hun ser ut som en ekte e-girl inspirert av 2000s-mote.

Charlotte kunne glidd rett inn i Euphoria, mener vår anmelder (TV 2)

Jeg kan skryte på meg at jeg har sett det meste av serier man kan se nå om dagen. Men rene såpeoperaer har jeg holdt meg for god for. Til nå.

Men herrelol, for en sjanger såpeopera er?

Hver minste lille ting er et drama! Alle ligger med hverandre – og alle er i slekt. Det en blanding av non-stop slitsomt og spennende.

Den dramatiske introen, mangel på musikk i serien og overdrevent, veldig ekstra skuespill er egentlig mer sjarmerende enn irriterende.

Såpeoperaen er i sin helhet underholdene, selv om den har sine svake øyeblikk. Jeg liker at mange ulike karakterer som føles unike og er artige å følge.

Til tross for altfor laaaange scener – og voldsomt mye drama – synes jeg absolutt denne klassikeren fortjener terningkast 4!

Send gjerne mail til [email protected] med tips til serier og filmer du tror en 16-åring er for ung til å ha sett, og vil at jeg skal anmelde fremover!

En sterk bonus: Se 19 uforglemmelige scener fra Hotel Cæsar

Se også: Suzie anmelder Mot i brøstet

Les mer