Hopp til hovedinnhold
Drake Bell på MTV Video Music Awards i 2017 (Gregg DeGuire/Getty Images)

Drake Bell sier han ble seksuelt misbrukt av Nickelodeon-ansatt

Drake Bell forteller at han ble seksuelt misbrukt av Nickelodeon-ansatt Brian Peck mellom 1999 og 2002. 

Drake (født i 86) snakker om hendelsen i dokumentaren Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV

Skuespilleren ble selv anklaget for partnervold og voldtekt av mindreårige i 2020.

Drake Bell uttaler seg for første gang om seksuelle overgrep han han opplevde som en 15 år gammel barnestjerne for Nickelodeon.

I den kommende dokumentaren Investigation Discovery-serien Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV hevder Drake at han ble misbrukt av en mann ved navn Brian Peck.

Drake hadde hovedrollen i The Amanda Show i 3 år før han landet sin egen Nickelodeon-serie Drake & Josh – som de fleste kjenner han fra.

(Nickelodeon)

I 2018 reagerte mange da Josh Peck ikke inviterte sin tidligere kollega til bryllupet sitt.

Josh avviste at de var uvenner, til tross for at Drake hengte ham ut offentlig. I 2020 antok flere at dette er fordi 36-åringen har en mørkere side offentligheten ikke har sett.

Brian derimot jobbet som dialogtrener på All That og The Amanda Show. I 2003 ble han arrestert etter anklager om overgrep av et ikke navngitt barn. Ett år senere ble han dømt til 16 måneder i fengsel og beordret til å registrere seg som en sexforbryter i samtlige delstater.


Les også: Drake Bell anklaget for voldtekt – flere backer historien


Nyhetene kommer imidlertid ikke som en overraskelse. De siste dekadene har flere og flere barnestjerner stått frem om grenseoverskridende hendelser under innspilling av berømte TV-serier.

I 2021 fortalte Demi Lovato at hun ble voldtatt i tenårene av en annen Disney-skuespiller. 

Demi hevder vedkommende beholdt jobben selv etter at dette ble gjort offentlig.

Demi Lovato åpner opp om overdosen
Demi Lovato anno 2021 (Instagram/ddlovato)

«Jeg sa til meg selv at det var min feil, fordi jeg fortsatt gikk i rommet med ham. Jeg ble fortsatt koblet til ham. Den kristne sørstatsjenta i meg oppfattet det ikke [som voldtekt] fordi sex ikke ble snakket om i sør.»

«Og faen, min #MeToo-historie er at de har aldri fått konsekvenser for det.»

Quiet on Set – produsert av Sony – skal undersøke lignende hendelser koblet til ikoniske barne-tv-serier laget av stjerneregissøren Dan Schneider på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Dokumentarserien regisseres av Mary Robertson og Emma Schwartz.

I 2022 fortalte barnestjerner fra blant annet The Amanda Show, Zoey 101 og Victorious at Dan Scneider skapte et ubehagelig og fiendtlig miljø på settet. En insider hevder at Schneider skrev seksualiserte scener og aksjonerte for at unge kvinnelige stjerner – som Ariana Grande og Victoria Justice – skulle ha på seg lette klær.

(Instagram/arianagrande)

De siste årene har dette blitt gjenstand for en rekke memes og konspirasjonteorier om Dan.

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV sendes via Discovery 17. og 18. mars.

Les også: Disney-stjerne arrestert i Texas

Les mer