Hopp til hovedinnhold

Idol-Yolanda: – Jeg vil bli Norges brune Britney

I 2006 ble Yolanda Myrbostad kjent via Idol, men i etterkant har det vært stille rundt 22-åringen. Nå er hun dog klar til å la folk høre henne synge igjen, med sitt kallenavn Selini som etternavn, så vi tok en leken prat med den frittalende Bærums-jenta.

For fire år siden sa du at debutalbumet ditt var på vei. Hva skjedde?

– Jeg har drevet med musikk hele tiden, og har sikkert spilt inn over 100 låter, men ting har tatt mye tid. Etter Idol var jeg ufokusert og trodde jeg var en superstjerne. Dessuten var jeg litt for følsom og dramatisk, noe som sikkert skyldtes av jeg var gravid mens Idol holdt på. Men det visste jeg ikke før senere.

Hva sa mor og far da deres 17 år gamle datter ble gravid?

– Mor ble veldig sint og skuffet, mens faren min er amerikansk, og han har jeg ikke så mye kontakt med. Jeg fikk barn med produsenten som jeg jobbet med i studio. Haha, det høres kanskje ut som litt av et opplegg, men alt fungerer fint i dag.

Hvordan var det å bli mor som tenåring? Ble det litt mindre nach?

– Det var en stor forandring, man blir voksen fort, men i dag er det enkelt. Sønnen min er hos faren annenhver helg, og det holder for meg å dra ut to helger i måneden. Det er jeg som drar venninnene mine ut på byen.

Du har blant annet jobbet med Stargate?

– Jeg spilte inn fire låter med Stargate, men så ble de veldig opptatt med debutalbumet til Sandra (Lyng Haugen) og så kokte det bort. Men jeg var jo ufokusert og ikke så lett å jobbe med i den perioden. Jeg er en annen person i dag.

Du skal ut med debutsingelen «Keep Walking». Hva handler den om?

– Jeg vet ikke om dette blir min offisielle debutsingel, det er mer som en oppvarmer, en gatesingel hvis du vil. Jeg er jo fortsatt på jakt etter plaktekontrakt og manager. Låten skrev jeg etter at jeg hadde vært en tur på (Oslo-utestedet) Emil & Samuel. Jeg ble inspirert av å se på stilen til jentene og de ekle karene der. Jeg skjønner greia, men det er litt teit å se norske artister som vil henge med mannlige kjendiser. Se på Anine Stang og den saken deres med hun og han fra Guns N’ Roses som digger henne. (Se video her!) Digger han henne i senga? Hva er greia?
De har jobbet sammen i studio, han spiller blant annet gitar på hennes debutsingel «Trying You On».
– Jada, mulig de bare jobber sammen, og jeg har ikke noe imot Anine, jeg disser henne ikke, men det er så teit å hele tiden bli fronta med den og den stjernen. Kom heller med noe kul musikk.
Fortsetter nedenfor.

Så hvis du treffer en amerikansk, profilert artist som vil jobbe med deg, sier du nei takk?

– Jeg hadde kanskje ikke sagt nei, men jeg hadde latt min manager ta det med hans manager. Jeg hadde ikke festet og hengt ut med artisten, det blir feil. Se på Mira Craig, som jeg har kjent lenge. Hun har jo festet med en haug av kjente rappere og stått på scenen og danset for dem, etc., men det har vel ikke funket? Det har ikke blitt noe mer? Vel, hun ble sammen med han ene rapperen til Busta Rhymes, det var vel det, haha. Det ser litt useriøst ut.

(Oppdatering: Vi minner om at Mira har gjestet album fra Timbaland og Snoop, og har med OutKast-produsenter på sitt album.)

Du fikk barn med produsenten din.

– Haha! Ja, men vi ble sammen før vi jobbet sammen i studio. Jeg ble sammen med ham fordi han var en snill og god gutt. Det er annerledes.

Du ber heller gutta om å «Keep Walking»?

– Ja. Jeg synger i alle fall ikke om å dra gutta inn i skapet og suge og rote med dem, haha.

Hør en smakebit av «Keep Walking» og se en hilsen fra Yolanda:

Fortsetter nedenfor.


Hvordan føler du at du skiller deg ut som artist i Norge?
– Jeg har en sound og personlighet som ingen andre norske artister har.

Okay, Yolanda. Skal vi forresten putte deg i sjangeren R&B?

– Nei, jeg er liker ikke R&B. Jeg lager popmusikk. Beyonce er «too much» synes jeg, da liker jeg heller Tone Damli Aaberge og Samsaya. Jeg har alltid digget Britney Spears, hun er min helt.

Fordi hun er – eller var – en ung MILF?

– Haha, nei, jeg har likt henne hele tiden, fra hun var ung. Stilen hennes, musikken, alt sammen. Folk vil sikkert stemple meg som R&B siden jeg ikke er hvit, men det jeg drømmer om er å bli Norges brune Britney.
På Twitter: Yolanda 730
«Keep Walking» er produsert av Silverplate. Yolanda jobber også med blant andre Geir «Lille G» Hvidsten fra Espionage.

Les mer