Hopp til hovedinnhold

Idol-Oda i LA: Vår nye blogge-BFF!

  

TEETH BY DRE (NILS OLE REFVIK)

Hvem er Oda?
 
Oda er kul. Oda er fra Bergen. Oda bor i LA og bloggen hennes er rå. Og ingen putter Oda i et hjørne (visstnok).
 
Vi er #teamOdaEvjenGjøvåg (eller Gjønvåg, som vi – seff – kaller henne) på ekte. Og siden muntre altmulig-Guri er hella funny OG vi elsker at vi slipper å
korrekturlese innleggene hennes (#flinkis), smisket vi vår vei inn på mors laptop, og ut kom en lekker dose gøyalt bloggstoff som vi er kry som fy over å
kunne dele med dere. 
 
Men først: Allow her to re-introduce herself, hennes navn er OHH(da):
 
Du var med på Idol i 2006. Hva har skjedd siden? Den korte versjonen, pretty please.
 
– Vel, etter å ha fullført skolen fikk jeg for meg at jeg skulle dra til Bali. Så da gjorde jeg det. Så fikk jeg for meg at jeg ville flytte til LA. Så da gjorde jeg det. Etter det fikk jeg for meg at jeg ville flytte til Frankrike, men returnerte etter 14 dager etter å ha oppdaget at jeg ikke kom overens med franskmenn. Så da dro jeg like gjerne til Bali igjen. På Bali fikk jeg et innfall om at jeg ville flytte til New York. Så da gjorde jeg det. Men så ble jeg lei av ruskeværet og flyttet tilbake til LA. Så her har jeg parkert meg nå og her akter jeg å bli. Jeg har nytt hvert sekund enten om det har vært å stå på scenen med Flo Rida på Playboy Mansion eller å måle fjelløvebæsj med en gjeng tyske barnepiker.


Skjønner. LA er litt av en by, med et ubegrenset antall skrotnisser som hevder de kan gjøre folk til stjerner. Har du møtt mange nøttepetter-nobodies som har hevdet å kunne hjelpe deg? Noen artige kåtskalker?

 
– Det var en del av det i starten, men jeg har blitt rimelig god på å skille klinten fra hveten. Nå som jeg snakker LA-språket (midterste finger) så er jeg ikke redd for å avvise folk om jeg ikke får noen god følelse av dem, og da spaserer de som regel slukøret avgårde og finner seg et annet bein å gnage på.
 
HIHI. Hva liker du best med LA?


– Bortsett fra palmene, strendene, surferne og festene, så må det være tanken på at her er ingenting umulig. Man starter dagen med å tenke at ingenting spesielt skal skje, men så drar man plutselig på Grammy-etterpåfest med fri bar og ender opp med å sjangle bort til Katy Perry og Snoop Dogg for å «synge» Snoops vers på «California Gurls». Og så våkner man dagen etter og ønsker at man ikke levde. 
 
Hva savner du mest med Norge/Bergen?

– Det jeg savner aller mest er å være med min kjære nevø. Han vokser så fort at han er liksom et nytt menneske hver gang jeg ser ham. Ellers så savner jeg Maarud Holiday Dip, Tine-reklamen hvor folk faller om seg av benskjørhet og kryssordet i Se og Hør.

 
Hvordan er det å se Idol-opptakene i dag?

– Jeg vrir meg i stolen, men det gjør jeg alltid når jeg ser eller hører meg selv. Jeg vet at jeg er vesentlig mye bedre nå, både sangmessig og artistisk, men til å være 16 år på audition så synes jeg at jeg gjorde en bra jobb. Jeg vil ikke tenke at jeg kanskje burde ventet til jeg var mer moden, ettersom jeg ikke kan angre på noe som hadde så stor innvirkning på hvor jeg nå befinner meg i dag.

Apropos fjernsynsguri; Hvilket realityshow står øverst på favorittlisten din og hvorfor?

– Jeg ser faktisk aldri på tv i USA, primært fordi jeg ikke orker reklamepauser hvert fjerde sekund. Men jeg har en guilty pleasure og det er Pæradais! Si hva du vil – man kan faktisk lære mye av Pæradais. I år lærte jeg forskjellen på selleri og asparges. 

 
Ikke sant? Endel folk vi har snakket med mener du vil gjøre GOD FIGUR i Paradise Hotel. Hvorfor tror du det?

– Haha, da må jeg nok skuffe og si at jeg hadde takket pent nei. Er ganske sikker på at man får klamydia bare man hopper uti bassenget der. 

 
Ikke for å swagrøve minMote, men har du samme stil i dag som i 2006?


– Stil og stil, fru Blom. Det blir dårlig med «dagens outfit» på bloggen min. Det jeg har mest av i skapet er t-skjorter med et eller annet forstyrrende budskap. Men det er klart jeg liker å se litt superstar ut hvis jeg skal noe spesielt, ettersom det er viktig å «look the part», særlig når jeg skal opptre. Jeg liker veldig godt 50-talls-pin-up stilen, og synes det fungerer knall til den typen musikk jeg gjør. 

 
Kan du liste topp 3-ting du drømmer om å få utrettet i løpet av de neste 5 årene?
 
– 1. Få platekontrakt. 2. Få eget tv-program. 3. Ha en mini-gris som går med sokker. Dyr med sokker er det beste jeg vet. 
 
Favoritter på norsk tv?
 
– Jeg har ikke bodd i Norge på nærmere 5 år, så bortsett fra Pæradais så henger jeg fint lite med i løypen. Elsker alt med Linn Skåber, Ylvis, Dagfinn Lyngbø, Harald Eia og Atle Antonsen, så de prøver jeg å få med meg når jeg er hjemme.
 
Beste norske film? 
 
– Den beste norske filmen noensinne er uten tvil Herman. Jeg får vondt i hjarteroten av å tenke på den.
 
Beste norske musikken? 
 
– Jeg elsker F.A.C.E, Røyksopp, Kaizers, Big Bang og HndS. Jeg pleide å leke DJ på National Underground (baren til Gavin DeGraw) i New York, og da ble det mye norsk musikk. Alle de ansatte ble megafans av Big Bang, så jeg regner med at de spiller dem der selv etter jeg sluttet og flyttet. Ellers blir jeg veldig stolt hvis jeg ser nordmenn gjøre det stort i USA. Sånn som Stargate, Ray Kay, osv. Jeg husker første gang jeg hørte Madcon på radioen i LA – da slo jeg kolbøtte i undikken. Det er mange flinke folk i Norge og jeg skulle gjerne ha jobbet med dem og laget et übernorsk prosjekt som ingen andre i verden kunne ha toppet. 
 
Hvilken norske artister synes du er uboost? 
 
– Jeg synes egentlig alle glamourmodeller kan holde seg til nettopp dét.
 
Hva slags musikk har du hørt mest på i år?
 
– Den seneste skiva til Melody Gardot gikk tungt på repeat tidligere i sommer. Hun er en stor inspirasjonskilde for meg og jeg covrer henne alltid på Martini Jazz Night på House of Blues. Låten jeg har hørt mest på i sommer må være «Call Me Maybe», men det er ikke nødvendigvis frivillig.


Sjung, Oda, sjung! @ House of Blues i LA:

 Hva har du gjort i sommer? 
 
– I sommer har jeg vært i fedrelandet Noreg et par uker, prøvd å få gjort så mye som mulig i studio, opptrådt på et par forskjellige venues i Hollywood, skrevet sanger og jobbet iherdig med å sette verdensrekord i å drikke Pina Colada. 
 
Gøy! Vi må henge snart. 
 
– Klabert!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer