Hopp til hovedinnhold
FORTSATT VARM ISBIT (LENCH MOB)

Ice Cubes neste film: – Skal vise at N.W.A. var verdens farligste gruppe

FORTSATT VARM ISBIT (LENCH MOB)

Hadde Ice Cube blitt drept på 90-tallet, ville han kanskje ha snust på legendestatusen til 2Pac. Men heldigvis lever 44-åringen i beste velgående. Ikke bare som rapper (med snart 10 soloalbum på CV’en), mens også som Hollywood-stjerne.

Siden 1991-debuten på det store lerretet via Oscar-nominerte Boyz n the Hood, har det dog blitt mye mange familievennlige komedier, men han tar det snart tilbake til gatene med filmen om N.W.A (Niggaz Wit Attitudes), gruppen som gjorde han og blant andre Dr. Dre og Eazy-E kjente.


Regissør er F. Gary Gray (Friday, Set It Off), mens Cube er filmens produsent. Sistnevnte
forteller MTV at det tok lang tid å få rettighetene på plass, men at alt nå er i boks, og at castingen startet i går. Handlingen vil han dog ikke røpe.

– Vi forsøker bare å fortelle historien om verdens farligste gruppe. Vi forsøker å fortelle om alle aspektene ved våre liv, som folk ikke vet om, som folk ikke blitt fortalt.

California-byen Compton, som N.W.A. puttet på det populærkulturelle kartet via Straight Outta Compton og Niggaz4Life, vil stå sentralt.

– Nabolaget hadde innflytelse på N.W.A., og så hadde N.W.A. innflytelse på nabolaget. Det er det vi ønsker å skildre.

Filmen kommer trolig også til å by på mye rapdivadrama, ettersom Cube brøt ut av gruppen allerede etter det første albumet, for så å beefe med de andre medlemmene, mens Dr. Dre etterhvert falt ut med Eazy-Z, jamfør mye drittslenging på The Chronic.

Ice Cubes 10. soloalbum Everythang’s Corrupt kommer i mai. To av Cubes fire barn er rappere – OMG og Doughboy (oppkalt etter pappas karakter i Boyz n the Hood) – og begge gjester hans forrige plate, I Am the West:Ønskereprise: Topp 10 hardeste raplåt noensinne:

Fun fact: DJ Herkules fra National Rap Show på P3 begynte å gråte da Ice Cube tok verset sitt på Rockefeller i Oslo.

I neste uke har Ride Along premiere, hvor Ice Cube spiller mot komiker Kevin Hart og Tika Sumpter alias Raina Thorpe i Gossip Girl.


KEVIN OG TIKA (UIP)


PS: Bli med på biltur med Conan O’Brien, Kevin Hart & Ice Cube (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer