Hopp til hovedinnhold
(HÅVARD JØRSTAD/730)

Ice Cube x 730: – Norge vet å feste!

(HÅVARD JØRSTAD/730)


O’Shea Jackson Senior, eventuelt Ice Cube om du er litt mer urban, trenger forsåvidt ingen introduksjon. Men sånn for de uvitende er han rapper, produsent og skuespiller. (Ganske kjent også, så kanskje du burde google litt om du ikke har hørt om ham før.)

Den biografiske filmen om rapgruppen N.W.A. Straight Outta Compton, som 46-åringen har produsert med Dr. Dre og kona til Eazy-E, er i disse dager litt i vinden. Den er nå ute i ny utvidet versjon på video, samt Oscar-nominert for beste manus. Fun fact: De som skrev manus er begge hvite. Mer om alt det derre her.

Baby Cube O’Shea Jackson Junior spilte forresten rollen som sin far, noe som naturligvis gjorde papsen veldig kry. Vi spurte selvsagt litt om det i intervjuet vårt, som du finner lengre nede.

Saken fortsetter under

ICE CUBE X HIP-HOP-CECILIE (HÅVARD JØRSTAD/730)


I forbindelse med promotering av filmen
Ride Along 2, det fiffige navnet på oppfølgeren til Ride Along, fikk vi ta en liten prat med rapperen.

Vi traff en hyggelig og blid Ice Cube på et konferanserom hos fjonge, gamle Grand Hotel i Oslo. De har forresten en dødsbra kaffemaskin i syvende etasje, dog litt vanskelig å manøvrere.


Hei Ice Cube! Går det bra?

– Ja! Det går veldig bra.

På fredag er du tilbake på kino via oppfølgeren til Ride Along. Den første filmen hadde budsjett på 25 millioner, og dro inn 155 millioner. Ganske heftig?

– Jeg synes det er flott! Oppskriften på suksess, for meg, er å lage filmer som ser veldig dyre ut, men som egentlig ikke koster like mye som folk tror… Med mindre man skal lage en svær superhelt-film, eller noe, så synes jeg det er viktig å ha lavt budsjett.

Saken fortsetter under(HÅVARD JØRSTAD/730)


Hvorfor tror du den første filmen ble en så stor suksess?

– Folk liker å le, folk liker kjemien. Det er også noe alle kan relatere til: En fyr som ikke liker sin søsters kjæreste. Haha. Jeg tror folk, du vet, forstår at det er en action-komedie, men blandet med kjærlighets-komedie på en måte, og det er en fin dynamikk. Folk elsker type buddycop-actionfilmer, og denne generasjonen vil ha sin versjon av det.

Enig. Hvordan har responsen til Ride Along 2 vært så langt?

– Folk elsker den! Noen sier at den er bedre enn den første, og det er jo fint å høre. Et bra sted å starte. Man har også fått muligheten til å vokse sammen med karakterene, som folk også liker. Så, du vet, it’s been a great ride!

Saken fortsetter under

Haha! Hva tenker du er den største forskjellen mellom de to filmene?

– Denne gangen gjorde vi det litt større og bedre, vi har jo flyttet handlingen til Miami. I tillegg har vi jo flere med oss i bilen, Olivia Munn og Ken Jeong, så det er to karakterer som skaper en slags dynamikk mellom meg og Kevin. Som er flott! All action er også mye bedre og større. Filmen ser også veldig bra ut, veldig vakker. Man får lyst til å være der i Miami.

Hva er det beste med å jobbe med Kevin Hart?

– Latter! Heeele dagen.

Er han en høylytt venn?

– Haha, ja! Han er the life of the party, og har det veldig gøy uansett hva vi driver med. Om det er promotering, eller å spille inn filmer, eller hva som helst.

Hva er det verste med å jobbe med Kevin?

– Uhhh, det har faktisk aldri vært noe ille å jobbe med ham. For å være helt ærlig så er det ikke noe som er verst, for han er veldig profesjonell. Han er nok den mest profesjonelle komikeren jeg har jobbet med, alltid en fornøyelse.

Saken fortsetter under(HÅVARD JØRSTAD/730)


Du har jo vært med å produsere filmen, så for de som ikke helt vet hva det innebærer: Hva gjør du når du produserer en film?

– Jeg kan komme med en sports-analogi!

Haha, den er grei…

– Studioet eier laget. Produsenten er den daglige lederen, som passer på at eieren er fornøyd, ansetter regissører. Regissøren er som en trener, og skuespillerne er laget. Så produsenten sørger for at alle har det bra, og at alt er som det skal. Og passer på at konseptet er som det skal være, helt til DVD-en kommer ut.

Det er hella mye jobb da?

– Faktisk, den som har det mest tidskrevende arbeidet er regissøren. Produsenten trenger bare å ha styr på ting, som vil si at man slipper å løpe rundt som en kylling uten hode haha.

Du produserte jo også Straight Outta Compton. Grattis med gigasuksess!

– Ååå, tusen takk!

Saken fortsetter under

Tenkte du at hele verden kom til å like en biografisk film om N.W.A.? Hva var forventingene dine i forkant av filmen?

– Jeg håpte jo det. Jeg følte allerede at N.W.A. hadde gjort et inntrykk på verden, og at om folk så filmen kunne de kanskje bli inspirert, og lære litt om historien… Det er en bra film som er fylt med drama, action, og intriger. Egentlig alt man vil ha i en film. Så jeg håpte jo at den ville bli akseptert på verdensbasis. At den tjente 200 millioner var helt sinnssykt stor greie, helt utrolig. Jeg er veldig glad og takknemlig.

De hadde forresten ikke planer om å vise filmen her i Norge, men 730-Gisle ordnet det slik at den kom på kino her også!

– Wow! Det er jo kjempefint!

Director’s cut-versjonen ble jo nylig sluppet, og den er nesten tre timer lang. Hvilken versjon foretrekker du?

– Uh, jeg tror jeg liker kino-utgaven best. Jeg liker den, a little leaner and meaner. Men vi lovet Gary at han skulle få lov til å klippe sin versjon av filmen.

Saken fortsetter under(HÅVARD JØRSTAD/730)


Sønnen din drepte det som deg! Måtte du gi mye veiledning? Overgikk han forventingene dine?

– Tusen takk! Ja jeg gav ham noen råd, men ikke mye, og ja han overgikk alle mine forventinger. Arbeidsmoralen hans var veldig høy, han klaget aldri, han gav heller aldri uttrykk for at presset ble for stort.

Ja, for herregud. Det er jo en ganske stor greie det han gjorde!

– Ja, nettopp! Som meg som far, å se sin sønn klare det og få all den rosen som jeg håpte han skulle få… Det bare får en til å føle seg veldig bra på innsiden.

For 26 år siden gjorde du den knallharde låten «Burn Hollywood Burn» (med Public Enemy). Er denne fortsatt relevant?

– Uhm, vel… Sikkert for noen folk. Jeg har jo sett at ting har blitt bedre siden den sangen ble sluppet, når det kommer til svarte folk behind the scenes, at vår historie blir fortalt av oss. Før jeg gjorde den låten så så man aldri at en svart regissør regisserte hvite folk i en «helhvit» film. Heldigvis er de tingene bak oss, så jeg tror ikke vi trenger å brenne ned Hollywood… Ikke så mye som vi trenger å kjempe for mer inkludering. Du blir inkludert hvis du er en god historieforteller.

Er du lei av å bli spurt om såkalte Oscar white-out, som har vært to år på rad? (Kun hvite nominerte.)

– Neeei, jeg er ikke lei av det. Jeg er dog ikke helt sikker på hva de trodde kom til å være annerledes denne gangen. Hvis man fortsatt har de samme medlemmene som stemmer over ting, så kommer jo ingenting til å forandre seg… Jeg har jo sett at noen har tatt noen tiltak, som kanskje er litt drastisk. For meg så er det deres problem, og jeg har ikke tenkt til å gjøre det til mitt problem. Det er noe som The Academy må fikse, jeg sitter litt sånn på utsiden og ser inn. Uansett så drar jeg aldri på Oscar-utdelingen, så det er litt vanskelig å boikotte noe man aldri deltar på.

Saken fortsetter under

(HÅVARD JØRSTAD/730)


Du har spilt i Norge flere ganger, husker du noe kult?

– Haha, jeg spilte på en klubb her, og folk festet utenfor vinduet mitt hele tiden. Jeg husker at jeg dro til hotellet og hørte at folk festet, og da jeg våknet igjen så drev de fortsatt å festet, haha!

Oslo knows how to party until the break of dawn, that’s for sure!

Ride Along 2 har premiere på norske kinoer 29. januar. Klikk her for mer info.

Se også: Vil samle N.W.A. på Coachella

Les mer