Hopp til hovedinnhold
The Urban Legend skapere Josef Yohannes og Sajid Malik signerer med selskap bak Harry Potter The Blair Partnership
Skaper og produsent bak tegneserien The Urban Legend, Josef Yohannes og Sajid Malik, er nå i samme selskap som folka bak Harry Potter (Josef Yohannes/Ola Eggen)

The Urban Legend: Gjev signering for norsk tegneserie 🇳🇴

Den norske tegneserien The Urban Legend er nå i samme selskap som folka bak Harry Potter.

En dekade har gått siden 730.no først tok en prat med skaperen og forfatteren av The Urban Legend, Josef Yohannes, i 2012. Allerede da pratet han om drømmen om å filmatisere tegneserien.

Nå føler Josef seg et steg nærmere og signerer med The Blair Partnership som representerer store internasjonale suksessforfattere og har hatt stor suksess verden over med sine bokutgivelser. Blant selskapets klienter finner vi blant annet J.K. Rowling, forfatteren bak Harry Potter.

Harry Potter-forfatteren var selskapets første klient i 2011. Siden har de bidratt med å bygge videre på den så kalte Wizarding World-franchisen.

Nå skal de representere og bygge The Urban Legend videre internasjonalt.

Skaperen bak The Urban Legend Josef Yohannes med Stan Lee
The Urban Legend-forfatter med Stan Lee under New York Comic Con i 2016 (Instagram/josefyohannes)

– Reisen hittil har vært veldig spennende, og nå gleder vi oss veldig til å jobbe sammen med The Blair Partnership. Den norske fansen har lenge spurt når en The Urban Legend-film kommer. Nå føler jeg at vi er et steg nærmere den store drømmen, sier tegneserieskaper og forfatter Josef Yohannes.

Produsent, Sajid Malik, forteller at han tror at selskapet er det riktige hjemmet for tegneserien.

– Vi har opp gjennom årene fått mange forespørsler om representasjon både fra Norge og utlandet. Nå føler vi tiden er rett, og The Blair Partnership føles som et riktig hjem for tegneserien, forteller Sajid Malik.

Se også: Alternativ julestemning med Stranger Things-stjerne og norsk regissør 🇳🇴

Jordan Lees, agent i The Blair Partnership, forteller i en pressemelding at de gleder seg til å samarbeide med de norske tegneserieskaperne.

– Vi er utrolig glade og stolte over å representere tegneserien, og gleder oss til å jobbe sammen med Josef, Steve og Sajid for å fortsette å utvide franchisen rundt i verden, og ta historiene inn i nye formater og territorier, sier Jordan.

Han legger til at The Urban Legend aka Malcolm Tzegai Madiba er superhelten for denne og fremtidige generasjoner.

The Urban Legend norsk tegneserie
(The Urban Legend/Josef Yohannes)

Se også: Dette er Norges første varulv 🐺 (på film)

– Han [Malcolm] gir stemmeløse en stemme og står opp for andre, ved å ta opp viktige saker som urettferdighet, rasisme og mobbing. Derfor er vi begeistret og beæret over å være med på laget på dette utrolig spennende tidspunktet.

Tegneserie-produsenten Sajid forteller til 730.no at han håper at arbeidet deres kan være med på påvirke den nye generasjonen som vokser opp i Norge, og få de til å innse at alt er mulig.

– Du må bare ha troen, legge inn work, og være villig til å ofre din fritid for å oppnå din drøm. Viktigste er å ikke gi opp, vær konsistent, and keep going forward.

Josef og Sajid (Ola Eggen)

Se også: Første nordiske TV-serie fra Disney+

På spørsmål om hva samarbeidet betyr for tegneserien fremover forteller Josef at de endelig kan nå ut til det internasjonale markedet. Målet hans fra dag en har vært å gjøre The Urban Legend til en verdenskjent superhelt. Nå føler han at han er et skritt nærmere målet.

– Det signeringen betyr er at The Urban Legend nå endelig vil nå ut til det internasjonale markedet, dette med et stort agency bak ryggen som kan virkelig løfte den frem. Dette samarbeidet åpner mange dører, og uten å avsløre for mye akkurat nå, så er det mye spennende på gang.

Dersom det blir film en dag, hvilken norsk eller internasjonal skuespiller skulle likt å se i hovedrollen?

– Det fins masse talent både i Norge og internasjonalt som både hadde kledd og klart å besette rollen som The Urban Legend. Jeg tror en ukjent skuespiller eller en som er up and coming hadde passet rollen best. En stor drøm for meg, når det gjelder andre roller til filmen hadde vært Al Pacino. Han er min favoritt skuespiller!

Se også: Stor Netflix-serie fra skaperne av Game of Thrones 🛸

Les mer