Hopp til hovedinnhold
Godkarene (Instagram/nicoandvinz)

Nico & Vinz til 730.no: – Vi er i en ny æra!

Promorunden til Nico & Vinz bør studeres fr.

730.no og programleder Mathilde Ullum får besøk av en av Norges mest suksessfulle duoer Nico & Vinz.

11 år har gått siden livet endret seg totalt for guttene fra Holmlia, da de slapp en tilsynelatende helt alminnelig reggae fusion/poplåt ved navn «Am I Wrong» som tok Norge og verdenen for øvrig med storm.

Siden har de levert herlig musikk med en rekke internasjonale navn, og nå er de ute med en helt ny singel!

Foruten å være den mest shazzam-ed låten det året, var «Am I Wrong» en instant classic på tvers av kloden i 2013. Og en av veldig få norske låter som har vært på Billboard. Duoen anerkjenner dog at de fikk en hjelpende hånd (eller 10) på veien.

Det gode liv (Instagram/nicoandvinz)

– Det er en ting vi har snakket om. Å se suksessen fra et perspektiv. Det hadde ikke skjedd uten veldig mange andre. Bjørn (Rogstad) kjempet virkelig for å få låten vår inn i Sverige og Danmark.


Les også: Hkeem brekker ned Oslo er Kald – låt for låt


Duoen forteller også om deres første store Hollywood-fest. 

– Det første vi møtte var nakne servitører. Husk: Vi er fra Lambertseter i Oslo. Så kommer Ne-Yo ut av et rom, litt wavey med fire-fem damer struttende etter ham. Det var helt hinsides! 

Nico & Vinz jakter nye drømmer om dagen

– L.A. var ikke en realistisk drøm. Hva skal vi gjøre der liksom? Vi er i en ny æra, og lager den beste musikken vi noensinne har laget. 

Det passer derfor perfekt at herrene legger ut på norgesturné om én liten uke. 

Throwback til en eksepsjonell opptreden ❤️

Vinz røper også at veien til topp var alt annet enn plettfri 

– Vi hadde ikke et vennskap før vi begynte å lage musikk. Det tok litt tid før vi gikk i dybden, vi ble rett og slett presset til det, forteller Vinz. 

– Vi slapp til og med en EP – Elephant in the Room – som var basert på elefanten i rommet mellom oss. Det var faktisk en venn av oss som hjalp oss se oss selv og prate dypere med hverandre.

Hør hele episoden med Nico & Vinz nedenfor. 

Les også: Tyla x Norge – Hva skjer?

Les mer