Hopp til hovedinnhold
Gjengen (Courtesy of Netflix © 2023)

Lakseøya: Ny norsk serie fra skaperne av Lilyhammer

Er du fremdeles litt usikker på hva lakseskatten dreier seg om? Fortvil ikke! Nå får vi Lakseøya 💸🐟

Tidligere i år ble det annonsert at skaperne av Lilyhammer disker opp det nye satiriske humordrama Lakseøya.

I dag ble det klart hvilke skuespillere vi får se på øya.

Lakseøya tar for seg den svært interessante og tildels betente (i kjølvannet av kommunevalget) debatten om lakseindustrien i Norge. Sett gjennom øyene til to rivaliserende familier i Frøya kommune – det gir norsk Succession ?

Gjengen (Courtesy of Netflix © 2023)

Familiene befinner seg i et lite kystsamfunn i Trøndelag. Som bitre konkurrenter i den globale lakseindustrien er det naturligvis en del spenning som oppstår. I øvrige roller ser vi blant andre Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Kåre Conradi, Oddgeir Thune, Axel Bøyum, Frank Kjosås, Bjørn Sundquist, D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo <3


Se også: Joachim Trier og Renate Reinsve teamer opp i ny film


Det uvisst hvem som skal spille hvem i serien. Tidligere i år fortalte imidlertid castingansvarlig Yngvill Kolset Haga at hun aktivt lette etter trønderne som kunne ta del i prosjektet.

– Handlinga skal foregå i Trøndelag, og vi skal ha med så mange trønderske skuespillere og statister som mulig. Vi er opptatt av at serien skal framstå som ekte, sier Haga til radiostasjonen Nea Radio.

Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (Sara Angelica Spilling/Netflix)

Bak kulissene finner vi også Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. De kan si seg enig at Lakseøya kommer i grevens tid.

– De siste tiårene har oppdrettsnæringen endret både den norske kysten og den internasjonale matkulturen. Tiden føles riktig for et TV-drama om aktørene i næringen. Det er fantastisk at en global strømmetjeneste som Netflix har motet til å fortelle en så lokalt forankret historie, sier skaperne og forfatterne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin i pressemeldingen fra Netflix.

New York/Innlandet-mobster Steven Van Zandt alias Frank Tagliano (Netflix)

Dette er duoens andre samarbeid med Netflix siden den ikoniske humorserien Lilyhammer som tok Norge og verden for øvrig med storm for drøye ti år siden. Lilyhammer er, som mange vet, den første produksjonen som ble laget eksklusivt for en streamingtjeneste (Netflix).

Det er Rubicon – det samme selskapet som produserte Lilyhammer, Lovleg og Det Tredje øyet – som står for produksjonen til Lakseøya. Marit Moum Aune er regissør.

Sceneinstruktøren ble nylig nominert til Gullruten for sitt arbeid med dramaserien Made in Oslo, men hun er også kjent som skaperen bak Kampen for tilværelsen og en rekke andre film og TV-produksjoner.

Lakseøya har premiere i 2024. På engelsk er arbeidstittelen Billionaire Island.


Les også: Dette er Norges Oscar-håp

Nyeste saker fra 730.no

Les mer