Hopp til hovedinnhold
Renate Reinsve som Julie aka The Worst Person in the World (Oslo Pictures/SF Studios/NEON)
Renate Reinsve som Julie aka The Worst Person in the World (Oslo Pictures/SF Studios/NEON)

The Worst Person in the World: I dag kom traileren for USA

The Worst Person in the World alias Verdens verste menneske har snart amerikansk premiere.

USA får endelig se den beste norske 2021-filmen. Joachm Trier-dramedien fra Oslo starter på utvalgte amerikanske kinoer 4. februar.

#Oslove (Oslo Pictures/SF Studios/NEON) Norway

#Oslove (Oslo Pictures/SF Studios/NEON)

I dag kom den første traileren fra det New York-baserte distributøren NEON, som har rettighetene for USA. Snutten har flere av de samme bildene som den norske traileren som kom i september. (Som selskapet i etterkant brukte som teaser.) Men nå får vi servert en mer tradisjonell trailer. Filmen ser uten tvil innbydende ut. Det samme gjør Oslo. Heldigvis er filmen ikke dubbet til amerikansk.

Slik blir Verdens verste menneske presentert for det amerikanske publikumet:

NEON har hatt historisk suksess med blant annet sør-koreanske Parasite, som vant Oscar for ikke bare beste utenlandske film. Men også selveste Academy Award for Best Picture.

730.no anmelder Parasite

Renate Reinsve, som har hovedrollen som Julie, har allerede vunnet skuespillerprisen i Cannes.

Vil Verdens verste menneske bli Oscar-nominert?

Academy Awards putter i alle fall The Worst Person in the World på shortlisten sin i kategorien for beste internasjonale film.

Renate Reinsve og Herbert Nordrum (SF/NEON)

Renate Reinsve og Herbert Nordrum (Oslo Pictures/SF Studios/NEON)

Filmen har allerede fått flotte amerikanske anmeldelser.

«Det som er fascinerende med Joachim Triers filmer, til tross å være litt slick og ha en tendens til å til tider være litt showoff-ete når det kommer til mise-en-scène, er at han virkelig ikke er redd for å bli ganske mørk. Oslo, 31. august er det mest pure eksemplet på det hittil», skriver The Hollywood Reporter.

«Men i Verdens verste menneske, undergraver han all lekenheten og de krumme observasjonene av norske hipstere på 30-40 med en evig følelse av melankoli, av en bakrus eller en dårlig trip som du aldri kan riste av deg.»

Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve, Herbert Nordrum (SF Studios/Oslo Pictures)

Anders Danielsen Lie, Renate Reinsve, Herbert Nordrum (SF Studios/Oslo Pictures)

Variety beskriver den norske filmen som en «satirisk, skarp studie av millenial-uro…», og at dette er «den norske regissørens beste film siden Oslo, 31. august».

«Mens denne melankolske romantiske komedien trofast følger sin lunefulle hovedperson gjennom tykt, tynt og for det meste et sted i mellom, blir det til noe nydelig og klokt.»

Filmen ble en suksess i Frankrike: Her heter den Julie (en 12 chapitres)

BTS fra Verdens verste menneske med Renate Reinsve, Herbert Nordrum og joachim trier (Christian Belgaux/SF Studios/Oslo Pictures)

BTS fra Verdens verste menneske med Renate Reinsve, Herbert Nordrum og joachim trier (Christian Belgaux/SF Studios/Oslo Pictures)

Produsenten Thomas Robsahm beskriver året for VVM som «utrolig».

– Når Obama så annonserer den på Twitter som en av sine favorittfilmer av året, må man klype seg i armen. Å komme på shortlist til Oscar, er i seg selv en seier, sier Thomas.

– Når dette skjer i år i sier det noe om nivået vi har oppnådd i norsk film. La oss håpe at vi også blir å finne på den endelige listen over de nominerte i februar.

Golden Globe 2022 gikk av stabelen på søndag med brask og bram: Se vinnerlisten

Joachim Trier skrev VVM sammen med sin partner Eskil Vogt. Sistnevnte er også aktuell som regissør via horror-dramaet De uskyldige alias The Innocents. I dag blir det annonsert at dette er den eneste norske filmen som er utvalgt til Nordic Competition på Göteborg Film Festival. Eskil Vogt-filmen er en av åtte som kan vinne Dragon Award – en av de største filmprisene – på 400 000 svenske kroner.

Til tross for all rosen: 730.no kårer suverene De uskyldige til årets mest undervurderte norske film

Les mer