Hyller Samantha Fox via Odd-Magnus Williamson

23. jun 2013 kl. 00:00
YOGA FIRE X KAKEFESTEN SAMANTHA FOX (JETON KACANIKU/MTG, JIVE)
YOGA FIRE X KAKEFESTEN SAMANTHA FOX (JETON KACANIKU/MTG, JIVE)

80-tallets rause pop/puppeikon Samantha Fox har fått Yoga Fires nye singel oppkalt etter seg, og i dag slapp rockebandet også et stilig støkke visuelt DIY-arbeide med Odd-Magnus Williamson (aka Odda) fra Oscar-nominerte Kon-Tiki (og ganske så Oscar-unominerte Tina & Bettina).
Se musikkvideoen til «Samantha» nedenfor hennes debut og vår prat med gruppemedlem Jonas Forsang, artisten tidligere kjent som Bekkelaget-rapperen Apollo fra mektige Femte Kolonne.

Hva betydde Samantha Fox for dere da dere var unge?

– I perioder: Alt. Jeg tror det er umulig å forstå for de som ikke vokste opp på 80-tallet hvilket enormt inntrykk hun gjorde. Da vi møtte henne og fortalte at vi hadde hatt plakater av henne på gutterommet, så hun mistroende på oss og spurte: «Jasså, og dere har allikevel hud igjen i håndflatene?» Hun gjorde et enormt inntrykk på små kåtskalkete guttevalper.

Er det fortsatt bryster á la Samantha Fox dere foretrekker?

– For å prøve å gi et diplomatisk svar: Vi må vel kunne si at det har skjedd en utvikling innen hva man kan kalle idealpuppen. Den utviklingen har vi registrert, godtatt og nikket anerkjennende i retning av.

Hvorfor Samanta fremfor hennes rival Sabrina?

– Samantha Fox føltes så varm. Sabrina hadde en kjølighet som virket vanskelig å elske. Vi faller for varme damer.

Hva betyr Samantha Fox for dere i dag?

– Hun betyr vel ikke sånn veldig mye, hvis vi skal være helt ærlige. Men da vi møtte henne i forbindelse med videoen virket hun kul. Hun foreslo at hun skulle gjøre en gjesteopptreden på en Yoga Fire-konsert til sommeren. Vi tar henne selvfølgelig bokstavelig, og det slår oss ikke at det bare kan være en proff høfligsfrase.

Hva betyr Odda for dere?

– Odda betyr masse for oss. Han er en av våre beste venner. Og vi elsker ham. No homo.


Se Yoga Fires kliss nye video til «Samantha»:

Videoen er regissert av Stephen Butkus, mens låten er produsert av
Tommy Akerholdt fra Turboneger.