Hopp til hovedinnhold
SERIETIPS SF: KUNDEN HAR ALLTID ALDRI RETT. (NBC)

Hvorfor streames ikke denne serien i Norge?

SERIETIPS SF: KUNDEN HAR ALLTID ALDRI RETT. (NBC)

Oppdatert: En observant leser forteller 730 at serien har blitt sendt på Viasat 4. Den er dog ikke tilgjengelig via streamingtjenesten Viaplay (i skrivende stund). 

Alle som noensinne har jobbet i servicebransjen kan vel si seg enige i at det å hanskes med kunder har en tendens til å by på… interessante situasjoner. 

Om du ikke helt forstår hva vi mener med det, finnes det en rekke sosiale media-kontoer dedikert til hvorfor livet med kunder er tungt. Vi anbefaler den én gang store «Vi hater kunder».
Kanskje det er nettopp dette allmenne samtykket som gjør at NBC-komedien Superstore funker så godt som den gjør.
Serien tar for seg en gruppe ansatte ved det fiktive amerikansk supermarkedet Cloud 9, og utforsker de ulike utfordringene man møter på mellom butikkhyllene.  
Og det er langt mer enn bare varetelling og smaksprøver som foregår på dette senteret.

Saken fortsetter under

HELE AMERIKAS AMERICA FERRERA STILLER SOM BÅDE HOVEDROLLE OG PRODUSENT FOR SUPERSTORE (NBC)

Uten å røpe for mye kan vi vel nevne at pilotepisoden inneholder både skyting, en kundekatastrofe som nesten ruinerer butikken og et nesten-ran som ikke er relatert til førstnevnte. 
I hovedrollene finner vi Ben Feldman (Drop Dead Diva, Mad Men) som Jonah, butikkens nyansatte, og Ugly Betty-stjernen America Ferrera som Amy, en av butikkens daglige ledere. 
Etter en litt klumsete start finner de to tonen, og Jonah blir selvsagt småforelsket i Amy, som er gift og har barn. 
På tross av litt standard ulykkelig kjærlighet, er kombinasjonen av de to veldig fascinerende å se på. Se klippet under: 
 

 
Men disse er langt fra de eneste karakterene som bidrar til å gjøre Superstore til det lille mesterverket det er. 
Relativt ukjente Lauren Ash spiller rollen Dina Fox; en hardbarka butikksjef som bare kan beskrives som en blanding mellom Parks and Recreations Ron Swanson og Melissa McCarthys karakter i Bridesmaids
Sketch-forfatteren og MadTV-veteranen Colton Dunn spiller butikkansatt Garrett McNeil, som til tross for sin status som rullestolbruker er en vandrende punchline. 
Saken fortsetter under

DET ER NESTEN SLITSOMT MED EN SERIE DER ALLE ER MORSOMME, LITE TID TIL Å SCROLLE PÅ TELEFONEN (NBC)
 
Seriens sterkeste kvalitet er muligens det faktum at hele casten er hella morsom, og kombinasjonen er tilsynelatende feilfri. Selv Anne Grosvold ville hatt problemer med å finne et svakt ledd. 
Manusforfatter Justin Spitzer skapte konseptet for Superstore etter å ha skrevet for den amerikanske versjonen av The Office i syv år. 
I tillegg til å ha en av rollene, bidrar America Ferrera som produsent for serien, som for øyeblikket er inne i sin tredje sesong.
Om du tenker at det er merkelig at du ikke har hørt noe om denne serien før nå selv om den har tre sesonger, så har du helt rett; det er merkelig. 

Etter det 730 erfarer, er det i skrivende øyeblikk ingen i Norge som streamer/sender Superstore
Det nærmeste man kommer å kunne se det på lovlig vis er via DVD-er fra Amazon; en urgammel tradisjon fra 2000-tallet.  (Eller amerikansk konto hos iTunes.)
Dette er selvsagt svært skuffende, spesielt i en tid der videostrømming har gjort at det internasjonale TV-markedet er mer åpent enn noensinne. 
TV 2, TVNorge, Viasat, TV3, Netflix, NRK og resten av gjengen: Hvor mange sjeler må ofres for at noen skal plukke opp dette gullet? 
Som en kunde bakerst i kassekøen når en ny kasse åpner sliter vi med å vente tålmodig.  
Sjekk ut skøyal trailer:
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer