Hopp til hovedinnhold
(ANTON SOGGIU)

Hvorfor rapper Kaveh om Tone Damli?

(ANTON SOGGIU)

Etter førpremiere hos Spotify er Kavehs debutalbum Sannheten Sårer offisielt ute i alle kanaler i dag.

Aftenposten gir albumet terningkast 4, og skrivet at det er tekstforfatteren Kaveh som står i sentrum. P3 gir også 4, og melder at gutten har blitt mann. Dagsavisen slår til med terningkast 5, og sier at han er treffsikker og nesten breial – uten å være helt dust. 5 får han også av Adresseavisa, som kaller det et godt produsert og helhetlig album. 

For å lese anmeldelsen i landets største avis må man betale, og det er verken vi eller du interessert i. Heldigvis har Grünerløkka-hunkens selskap lagt ut bilde av papiravisen på Instagram, som røper at Sannheten Sårer fikk 5. Grattis! 

Dagbladet gir platen terningkast 4, og mener at han skvises litt mellom to skoler av norsk hiphop, men at han utvilsomt er en av våre største raptalenter. 

Kanskje mer spennende er det da å lese hva 20-åringen selv har å fortelle om Sannheten Sårer. Hør albumet i Spotify eller WIMP, og se hva han forteller 730 om alle låtene under. 

«Sannheten Sårer»

– Den obligatoriske, storslagne og pompøse introen! Jeg var på min sample-grind på Spotify og bare hørte igjennom masse random… Tror det var etter at jeg hadde lest en konsertanmeldelse av Ane Brun, så jeg valgte å sette meg inn i musikken. Kom over et mesterverk av en låt hun hadde gjort med Theresa Andersson. Det forløsende refreng-partiet var magisk, og måtte samples! Jeg husker jeg dro til Sundsvall med Vinni hvor han introduserte meg for Patrik Collén. Jeg presenterte låta og hvilke parti jeg ville sample… and the rest is history! 
«Shamener» (m/ Yosef)

– Det her tror jeg faktisk er den første beaten jeg proddet, på ekte. Husker jeg hadde sendt Yosef over 1000 beats, med ønske om å få han med på en låt. Av alle, så valgte han å kicke på denne… Du skulle hørt første utkast av denne jævelen as, haha. Null system og balanse! Lydene bare fløy overalt! Men han mente den hadde en nerve… Nå er det en av de kuleste bangerne på albumet, lett! 
«Snufs» (m/ Onkl P)

– Self-explanatory.
«Mellommåltid: Grønnsaker»

– Most Wanted on the beat. Jeg har oppheng på mat og det å spise sunt, så alle interludes (mellommåltider) på albumet har navn som er knyttet til det. But this shit is way deeper, tho.
«Minimalt»

– S/o til Patrik for enda en banger. Jeg måtte faktisk stjele denne beaten fra Timbuktu sitt album! Konseptet bygger på det at det (i mine øyne) er sånn at store deler av folk i dagens generasjon lever for eksterne bekreftelser. Perception har blitt alt. Men altfor mange om dagen fronter en virkelighet som verken samsvarer med hvem de er, eller hvor de er i livet. Hold det minimalt, la resultatene snakke for deg.
 
Fortsetter under
 


(ANTON SOGGIU)

«Mellommåltid: Kylling»

– Ouuff, kylling… Veldig kort forklart; jeg elsker å være impulsiv i studio, så etter at Big Fred viste meg denne beaten, hoppet jeg inn i boothen. Uten å skrive, jeg bare spyttet meg fram take for take. Og en time i etterkant… boom.
«Hakke 10»

– My main man Chords på denne beaten. Det er den første låta vi lagde sammen i løpet av min første natt i Stockholm. Han hadde bakt inn basslinjen der i et annet uttrykk, men vi valgte å strippe det ned til kun den… For så å gå helt ignorant.
«Aldri Komme Hjem» (m/ LidoLido)
– Hjertebarnet. Proddet av the mastermind himself, Lido. Husker da han først viste meg beaten, hvor han elegant hadde samplet Odd Nordstoga. Låta var for stor og mektig til å begynne med, og litt vanskelig for meg å graspe. Men faen for en låt det ble! Ekte prat. Jeg vil takke Peder for å ha servet denne juvelen til meg. Og for et vers han la, da! Wow. 

«Mellommåltid: Kimchi»

– «Holder beefen godt til side, jeg er ma’fuckings Kimchi!» …Patrik og Chords på beaten. Denne her, ass… denne her, ass! Favoritten min, 100 %… Låt nr 2 som kom som et resultat av uken i Stockholm.

«Yggdrasil»

Geografiboka mi på barneskolen het Yggdrasil… Visste ikke hva det var før jeg begynte å skrive hooket. Fant så ut at det stammer fra norrøn mytologi og er verdenstreet. En ask med grener som rekker ut over hele verden og til himmelen.. Makes sense, right? Arshad vet alt om Yggdrasil, haha.

Fortsetter under


«SHAMENER»-VIDEOEN KOMMER SNART (INSTAGRAM)

«To Trekk» (m/ Arshad Maimouni)
– Most Wanted on the beat again. Man kunne virkelig ikke gå en annen vei med en sånn type produksjon. La det bli sagt, jeg representer sunne verdier og en sunn livsstil. Men man kan unne seg noe shit i blant, moderation’s the key. Bare to trekk. Big boy (pun) Arshad Maimouni leverer også!
«Egoist»

– Chords og Patrik bringer varme vibber på bordet. Å forholde seg til damer er ikke alltid lett når alt annet jobber imot deg… Selv noe perfekt blir null uten timing.
«Tone Damli»

– Haha, this song right here tho! Jeg er en Kendrick Lamar-fanatiker, og låta er egentlig en rip-off av en låt han har gjort som heter «Beyonce». Jeg relaterte meg så mye til konseptet og fremgangsmåten hans, så jeg bestemte meg for å gjøre en egen vri… Lido bringer noen sexy ass chords på bordet. Breialt nok sampler han også seg selv på beaten, haha!

Husker jeg spilte denne av for gutta, det var jævlig mixed feelings. Låta har en humoristisk undertone, og er ikke bokstavelig. Men dama er fortsatt den råeste da!

Fortsetter under 


(BJØRN OPSAHL)

«For Alltid» (m/ Yosef & Timbuktu)

– En gammel beat Magnify hadde liggende, 1/2 av Most Wanted. Riktig energi, låta komplementerer albumet og adder en musikalsk bredde! Samtidig som den er perfekt for en av de avsluttende sporene, veldig forløsende.
«Ærlighet Varer Lengst» (m/ Julia Adams)

– Outroen på skiva, den som knytter alt sammen. Sannheten sårer, men ærlighet varer lengst! Chords og More-10 på beaten, se også opp for Julia Adams på hooket!

Se også: ♫ Double up for Kaveh: Har tid til Stella Mwangi og Izabell

Nyeste saker fra 730.no

Les mer