Hopp til hovedinnhold
UN-BELIEVE-ABLE? (NORDISK FILMDISTRIBUSJON)
(Instagram/justinbieber)

Hvorfor flopper Bieber-filmen i Norge?

UN-BELIEVE-ABLE? (NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

Hvis Justin Bieber virkelig skal pensjonere seg allerede nå (neida), så gjør han det ikke mens han er på topp. Selv om superstjernens nye album Journals har fått flere bra anmeldelser enn hans forrige, så gjør Believe det dårlig.

Den godt promoterte filmen, som startet 1. juledag, ble sett av drøye 150.000 mennesker i USA og Canada på premieredagen, som vil si 7,5 millioner kroner og 14. plass på kinolisten. Hans forrige film, Never Say Never fra 2011, dro inn 75 millioner kroner på åpningsdagen i Nord-Amerika, altså 10 ganger så mye.

Det hører med til historien at Believe blir vist på 1000 kinoer i USA og Canada, mens Never Say Never gikk på 3000 nord-amerikanske kinoer, samtidig som sistnevnte hadde premiere i februar, som er en mindre hektisk premiereperiode. I 2011 konkurrerte Justin nesten bare mot Adam Sandler og Jennifer Anistons kjapt glemte Just Go With It, mens han denne gangen kniver med oppfølgerne til American Hustle med Jennifer Lawrence og Christian Bale og Martin Scorseses The Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio. Hunger Games: Catching Fire ble sett av dobbelt så mange som Believe, selv om den har gått på kino i flere uker.

Fortsetter nedenfor traileren.


I Norge
har Believe dratt inn ca. 1,5 millioner kroner i Norge via 15.907 solgte billetter i løpet av de to første dagene.

– Det var overraskende å se så lave tall på Justin Bieber-filmen, særlig her i Norge der fansen har vist nærmest panisk og manisk opptreden i forholdet til pop-stjernen. Det var jo vanvittige tilstander i forbindelse med konsertene tidligere i år, sier VGs filmekspert Borghild Maaland Eberson.


730s
Chioma Anugweje, som (nesten) har doktorgraden i Justin Bieber, mener at 15.000 solgte kinobilletter på to dager i lille Norge er okay.

– Er det virkelig så lite da? Folk må jo huske at det er jul. Jeg synes det er spesielt og litt dårlig gjort av Justin at filmen skal ha premiere nå. Jeg tror filmen kommer til å gjøre det mye bedre når juleferien er over.
 
Chioma så Believe på premieredagen, og synes det har blitt en råflott film som ikke bare hardcore fans av JB vil like. Hun mener at filmen ville gjort det bedre under åpningsdagene hvis den hadde blitt satt opp til mer normale tider.

– Jeg skjønner heller ikke hvorfor Oslokino har satt opp Believe så utrolig tidlig, noe som også har noe å si. Jeg forstår ikke hvorfor siste Believe-visning går klokken 16:00? Det er ikke barnefilm så hvorfor går siste film så tidlig? Filmen hadde blitt sett av flere hvis man også kunne se den om kvelden, konkluderer Chioma.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer