Hopp til hovedinnhold
Emily Ratajkowski (Instagram/emrata)

Emily Ratajkowski: – Hvorfor blir folk provosert av pupper?

Emily Ratajkowski er lei.

Lei av at kvinnelige brystvorter fortsatt er tabu.

Sammen med Jessi M’Bengue og Elle Evans stilte hun toppløs i musikkvideoen til «Blurred Lines» i 2013.

Dette var med å gjøre daværende 21 år gamle Emily berømt over natten.

Videoen til for Robin Thicke, T.I. og Pharrell Williams’ globale smash har til sammen over en milliard visninger på nettet.

Se snutten nedenfor.

Både før og etter den «kontroversielle» snutten, har den London-fødte, irsk-tysk-polsk-amerikaneren posert naken på bilder og film.

Noe som føles ekstra naturlig for Emily Ratajkowski, som pleide å dra på nudiststrender med moren Kathleen Anne Balgley og faren John David Ratajkowski i San Diego.

For dem var det naturlig.

Men mange er uenig i det liberale synet hennes, noe hun tar opp i Allure.

– Det irriterer meg virkelig at folk synes at pupper er provoserende. Det er da jeg innser hvor fucked kulturen vår er, sier Emily.

– Når vi ser bryster tenker vi ikke skjønnhet og kvinnelighet. Vi synes det er vulgært og overseksualiserende.

(Instagram/emrata)

(Instagram/emrata)

Den tidligere UCLA-kunststudenten føler at hun har blitt stemplet som en dum nakenmodell fra starten av.

– For meg er alle uttrykk som bemyndiger (empower) – og som er ditt eget som kvinne – feminisme. Hvis en kvinne bestemmer at hun vil kle seg sexy, betyr ikke det at hun ikke er en feminist.

– Vi bør gjøre ting for oss selv. Hvis det er kvinnens valg og det gjør at hun føler seg godt, så er det flott. Bra for henne, sier hun til bladet.

Emily Ratajkowski er ikke enig i at menn har bestemt at kvinnelige kroppsdeler er sexy, og at kvinner bruker disse dette for å imponere mannen.

Selv bruker hun kroppen for sin til å bli sterkere.

– Jeg fant min seksualitet og min identitet, og det var slik jeg fant bemyndigelse, forteller Em.

Men Planned Parenthood-talskvinnen mener bransjen ofte er mot henne, bare fordi hun er barmfager.

– «Åh, hun er for sexy…» Det er som en anti-kvinne-greie at folk ikke vil jobbe med meg fordi puppene mine er for store, sier hun til Harper’s Bazaar.

– Hva er galt med pupper? De er vakre og feminine og bør bli feiret. Hvem bryr seg? Små er flotte, store er flotte… Hva er egentlig problemet? 

(Instagram/emrata)

(Instagram/emrata)

Emily spiller (blant annet toppløs) mot Ben Affleck i den kritikerroste 2014-thrilleren Gone Girl, og fortsetter å dukke opp på kinolerretet.

Hun har gjort komedien I Feel Pretty med Amy Schumer, om en kvinne som får en hodeskade som gjør at hun føler seg ekstremt deilig.

California-jenta er dessuten aktuell i Cruise; et 80-tallsdrama fra den amerikanske østkysten.

Her spiller hun den jødiske Long Island-jenta Jessica Weintraub som forelsker seg i den italiensk-amerikanske kjeltringen Gio Marchetti.

Bad boy-en spilles av eks-Disney-hunken Spencer Boldman (Lab Rats), mens filmen er skrevet og regissert av Robert D. Siegel (The Wrestler).

Fun fact: Ektemannen hennes, Sebastian Bear-McClard, er skuespiller og filmprodusent, som står bak blant annet Benny Safdie/Josh Safdie-filmen Good Time med Robert Pattinson.

Ikke så fun: Emily Ratajkowski og Sebastian blir dratt gjennom gjørmen på nettet

Les mer