Hopp til hovedinnhold
Zendaya Keke Twitter
(Instagram/keke) (Amy Sussman/Getty)

Keke Palmer kommenterer Zendaya-sammenlignelsen

Keke Palmer setter internettet på plass.

Når en svart kvinnelig skuespiller ikke får nok oppmerksomhet, blir som ofte Zendaya og hennes suksess dratt inn.

Nå er det Keke Palmer (født i 93) som er trending på Twitter sammen med Zendaya (født i 96).

Veteranen har fått nok og tyr til Twitter med en vennlig påminnelse til folket.

Det hele startet med en som synes det er finurlig at skuespillerens nye Nope snakkes om som hennes såkalte «breakout role». Innsatsen hennes i Jordan Peele-filmen, som nå er nummer 1 i USA, er elektrisk.

Keke Palmer og Daniel Kaluuya som søskenparet OJ Haywood og Emerald Haywood som forsøker å filme en skummel UFO i Jordan Peele-filmen Nope  kino Norge kino 730no
Keke Palmer og Daniel Kaluuya som søskenparet OJ Haywood og Emerald Haywood som forsøker å filme en skummel UFO (?) i den nye Jordan Peele-filmen Nope (Universal Pictures)

Men 28-åringen Keke Palmer er ikke akkurat ny i gamet.

Som 11-åring debuterte Lauren Keyana Palmer alias Keke i komedien Barbershop 2: Back in Business med Ice Cube og Queen Latifah.

Zendaya Keke Twitter
Keke Palmer (11) på Screen Actors Guild Awards i Los Angeles i 2005 (Kevin Winter/Getty)

Det samme året spilte hun i tre TV-serier.

Skuespilleren har i dag over 20 filmer og 40 serier på CV-en.

En annen bruker slenger seg på, og mener det er det beste eksempelet på «colorism» i Hollywood.

(Fargerisme? Det finnes ikke et offentlig ord for dette i Norge. Men veldig kort forklart handler colorism om diskriminering basert på hudtone.)

Keke Palmer og Lili Reinhart som stripperne Mercedes og Annabelle i Hustlers som ble Women Film Critics Circle-nominert til prisene Best Movie About Women og Best Movie by a Woman (STXfilms)
Keke Palmer og Lili Reinhart som stripperne Mercedes og Annabelle i Hustlers som ble Women Film Critics Circle-nominert til prisene Best Movie About Women og Best Movie by a Woman (STXfilms)

Brukeren oppfordrer så andre til å gå i dybden på forskjellene og likhetene mellom Keke og Zendayas karrierer.

Og som vanlig er ikke folk på Twitter vonde å be.

Multitalentet er dog rask til å svaret på sammenlignelsene.

«Det beste eksempelet på colorism er å tro at jeg kan bli sammenlignet med noen som helst», skriver Keke og ramser opp flere av hennes større bragder.

Nope kekepalmer Zendaya Keke Twitter
Keke Palmer på verdenspremieren til Nope på TCL Chinese Theatre i juli 2022 i Hollywood (Unique Nicole/WireImage)

«Jeg er den yngste talkshow-verten noensinne. Den første svarte kvinnen til å få hovedrollen i sin egen Nickelodeon-serie. Jeg er den første og yngste mørke Askepott på Brodway. Jeg er et usammenlignbart talent.»

Skuespilleren ender det hele med å referere til sin egen ikoniske meme.

«Baby, DETTE, er Keke Palmer.»

Funny throwback

Skuespilleren (og sangeren) fortsetter videre ved minne folk på at hun har vært en kvinnelig hovedrolle siden hun var 11 år.

Hun referer også til Nope og påpeker at filmen topper box office i Nord-Amerika.

Zendaya på sin side har ikke kommentert de virale tweetsene.

Hun har dog snakket åpent om «colorism» tidligere, og 25-åringen – som har hvit mor – er klar over sitt privilegium.

Chioma Anugweje fra 730.no, som har fulgt karrierene til Keke og Zendaya siden de var små, forstår colorism-argumentene. Men mener at det er flere grunner til at det er så stor forskjell på kjennskapen til de to barnestjernene.

– Twitter har et poeng. Zendaya er jo mye mer kjent. Hun har 150 millioner Instagram-følgere, mens Keke har 11 mill. Det hjelper helt sikkert på populariteten hun er halvt hvit og lysere. Men i Norge og Europa er også en av grunnene at Nickelodeon ikke er så stort som Disney, som gjorde Zendaya så kjent globalt, sier Chioma.

Chioma Anugweje Zendaya Keke Palmer Twitter nope jordan peele norge
Chioma Anugweje (Instagram/chiomaacom)

– I tillegg har Zendaya satset mye på fashion og hun har nesten blitt kjent som et moteikon. Kanskje Keke nå blir white people-famous med Nope, men for de aller fleste svarte er hun for lengst en veldig kjent skuespiller. Derfor er det rart å se at filmanmeldere kaller Nope for Kekes gjennombrudd. Gjennombrudd for hvem?

– Med en så lang CV med TV-serier og filmer så burde Keke være mye mer mainstream-kjent. Grunnen til at Zendaya ofte blir dratt inn i diskusjoner på socials om hvorfor den og den svarte kvinnelige skuespilleren ikke er mer kjent, er fordi det er altfor få store svarte filmstjerner i 20-årene. Derfor blir det lett å dra inn den største, mener Chioma. 

– Det er også greit å minne om at Disney ikke hadde troen på at Zendaya kom til å bli en stor stjerne. De satset alt på Dayas partner og tidligere bestie Bella Thorne, som spilte CeCe i Shake It Up. Men i dag er Bella mest kjent på OnlyFans, neida.


Vi heier på begge kvinnene og gleder oss til å se dem pryde lerretene og skjermene våre fremover.

Se også: Zendaya intervjuer sin Spider-Man-kollega Andrew Garfield

Nyeste saker fra 730.no

Les mer