Hopp til hovedinnhold
IDAP MOB: JULIAN OG WILLIAM KOMMER TIL OSLO FOR Å GI TILBAKE (KATRINE FAGERLID BJØRNEBY)

Hvordan slå gjennom som låtskriver og produsent i USA?

IDAP MOB: JULIAN OG WILLIAM KOMMER TIL OSLO FOR Å GI TILBAKE (KATRINE FAGERLID BJØRNEBY)
 

Skrevet av Music Norway


Møt multiplatina-produsent og låtskriver William Wiik Larsen og manager Julian Alexander hos Music Norway torsdag 24. august.


Norsk musikk nyter internasjonal oppsving som aldri før. Men det er ikke bare norske artister som markerer seg globalt; flere låtskrivere og produsenter fra Norge slår seg opp i utlandet.


Et godt eksempel er William Wiik Larsen, tidligere kjent som Nasty Kutt og Will IDAP. Sammen med sin partner og manager Julian Alexander, har deres produksjon- og publishing-selskap for alvor etablert seg i musikkbransjen i Los Angeles. IDAP hadde formidabel suksess med Williams monsterhit «Am I Wrong» med Nico & Vinz, og har levert låter for alt fra Kygo og Broiler, til amerikanske Akon, Train og Florida Georgia Line. I fjor var sistnevnte nummer 1 på Billboards country-liste i 18 uker med Williams sang.


I år har Oslo-gutta i tillegg startet labelen Effortless Music. De signerte nylig tenåringen Palmer fra Texas, etter å ha oppdaget den unike singer-songwriteren på et ASCAP-event. IDAP, som artig nok står for I Deserve A Plaque, signerte publishing-avtale med norske Lemaitre for to år siden, noe som viste seg å være gunstig, spesielt med tanke på bandets solide sync-CV.


Nordmennene ser altså også mot Norge, og nå tar IDAP turen til Oslo for å møte den norske bransjen på Music Norways kontor i Oslo torsdag 24. august kl. 14:00 – 15:00.


Her vil vi få høre hvordan William og Julian har kommet til dagens nivå, hva de selv har lært underveis og hvordan de manøvrer seg i dagens amerikanske musikkbransje. Det blir muligheter for å få råd og input fra IDAP.


– Nivået på musikkbransjen i USA er høyt, med knallhard konkurranse og mange mekanismer og mye politikk som er annerledes enn i Norge, sier Julian Alexander.


– Det er ingen fasitsvar på hvordan man skal slå gjennom, men vi gleder oss til å dele vår historie og erfaringer og fortelle hvordan vi jobber.


NB! Det planlegges en egen Masterclass i Los Angeles med Julian Alexander og Willian Wiik Larsen for unge lovende norske låtskrivere, produsenter og artister senere i høst. Det åpne huset 24. august er en fin måte å få introdusert seg på hvis en ønsker å være med. Opptak til Masterclass vil bli søknadsbasert. Mer informasjon om eventet kommer snart.


Velkommen til Music Norways kontor i Observatoriegt. 1B ved Solli plass i Oslo torsdag 24. august.


Gratis adgang: Meld deg på via Facebook-eventet her

Bonus: Se det nye kanadiske, Los Angeles-baserte stjerneskuddet til Island Records, Jessie Reyez, sende en s/o til sin produsent William under Øyafestivalen i Oslo i forrige uke:

A post shared by Music Norway (@musicnorway) on

Nyeste saker fra 730.no

Les mer