Hvordan lager man en hit? Norsk trio viser vei

26. jan 2018 kl. 00:00
GJENG (PRIVAT)
GJENG (PRIVAT)

For utenforstående kan ferdige låter fremstå som vaskekte hekseri, og det er dønn umulig å skjønne hvordan det hele henger sammen. Derfor er det fint at artister som JCY (duoen Juicy + Rykkinnfella) letter litt på sløret, og inviterer lytterne inn på litt «behind the scenes».           
                                         

Oslo-trioen slapp nylig sin nye singel med Matilda
, og nedenfor kan du få et lite innblikk i hvordan «Oceans» ble til. 

Men først er det jo greit å høre den ferdige sangen: 

 

Hei JCY! Hva handler «Oceans» om? 
– Låta handler rett og slett om ulykkelig kjærlighet. Du vet at den andre personen også vet og føler, men av en eller annen grunn så kommer dere aldri helt dit. 
Det er vel ingen fasit, men hvordan går dere frem for å lage en god låt? 
– Vi tror at det viktigste her er å lage noe man selv får gode vibber av isteden for å tenke nå skal vi lage en hit (for andres og egne vegne ser man jo ofte hvordan dette går…) Vi har røtter fra DJ-verden og tenker jo stort sett også på at musikken vår skal bang’e i klubben og være noe folk kan danse til. Ofte starter vi å lage musikken får helt fra scratch uten topline (les: ikke noe vokal/melodi) og tar som utgangspunkt at låta kunne vært vel så bra uten vokal, og når man da får på en god vokal på toppen blir det halleluja om alt faller på plass som på «Oceans».


Fortsetter nedenfor

Et innlegg delt av Matilda (@matildamusic)


Godt sagt. Topp tre egenskaper ved Matilda? 
– Vi har en liste på topp 100 egenskaper, men kan ta de aller beste i ubestemt spesiell rekkefølge: 

* Fantastisk og unik stemme – det er vel dette som først og fremst gjorde at vi ville jobbe med henne i utgangspunktet og tenkte at stemmen hennes passer perfekt til «Oceans». 

* Rå låtskriver – Matilda skriver rørende og fengende tekster samtidig som hun er veldig produktiv i studio. Når hun hørte den første beaten vår følte hun den umiddelbart og det tok ikke langt tid før vers og pre-chorus var skrevet ned og spilt inn.

Fun fact: vokalen på låta er faktisk fra første demoinnspilling da hun låt som et skudd fra første take.

* Humor – dette er veldig viktig, i hvert fall hvis man skal kunne overleve en session med JCY-gutta, og det er det i hvert fall ikke mangel på hos Matilda.
Hvilke norske artister tror dere får sitt gjennombrudd i 2018? 
– Vi har lenge digget «You» som er skambra. Vi gleder oss også stort til at verden skal få høre den kommende gateflammen Lil Halima

Hvordan ble «Oceans» til? Hør her: 

Se også: Post Malone x Bob Dylan