Hopp til hovedinnhold
Hanna og Felix alias Maja og Sebastian i Quicksand (Netflix)

Hvordan fortsetter Quicksand? Vi har 4 teorier om Netflix-serien!

Blir det mer Quicksand?

Netflix-serien om svensk skoleskyting i Djursholm ble raskt populær da den ble sluppet i april.

Nå funderer vi alle på det samme – vil det bli en sesong 2? Her er alt vi vet.

OBS! Inneholder store spoilere fra sesong 1.

Quicksand – Størst av alt hadde premiere verden over 5. april i år.

Det tok ikke lang tid før den ble en stor snakkis, og dét med god grunn.

Les vår anmeldelse av sesong 1 her.

En skole i Djursholm blir rammet av en skoleskyting der 18 år og tre uker gamle Maja blir pågrepet og siktet for drap, drapsforsøk og medvirkning til drap.

I løpet av sesongen hopper vi frem og tilbake i tid for å bli bedre kjent med Maja (spilt av Hanna Ardéhn) og hennes kjæreste Sebastian – og hva som egentlig skjedde i månedene før den grusomme handlingen.

Det viser seg nemlig at kjekkasen Sebastian (spilt av den svenske sangeren Felix Sandman) ikke er så kul som han virker å være i starten av forholdet.

Quicksand: Sebastian og Maja

Så søte, men akk så destruktive (Netflix)

Man finner raskt ut at Maja blir både manipulert og dårlig behandlet av Sebastian.

Venner og familie begynner etterhvert å uttrykke en bekymring, mens Maja fornekter hva som skjer. Vi får også et innblikk i forholdet mellom Sebastian og hans far, noe som muligens kan forklare en del av Sebastians oppførsel.

Sammen isolerer de seg og har liten kontakt med resten av omverdenen. Helt til Sebastian en dag bestemmer seg for å invitere til fest. Festen går ut av kontroll, og Sebastians far dukker opp. Sebastian lagt i bakken av sin egen far, for så å bli slått og sparket.

Dagen etter finner skoleskytingen sted, og Maja blir pågrepet.

Den seks episoder lange serien slutter med at Maja etter en omfattende rettssak blir erklært frikjent og får dra hjem. Sebastian er død, så det spørs dessverre om vi får se mer til ham.

Quicksand - pågripelsen av Maja

(Netflix)

Så, hva skjer videre?

Netflix har fremdeles ikke sluppet noe informasjon om en eventuell fortsettelse av serien, men ettersom den slo an hos publikum vil det være sannsynlig at en sesong 2 kommer.

Netflix slipper vanligvis originalseriene sine med ett års mellomrom på hver sesong. Derfor er det rimelig å anta at sesong 2 tidligst vil bli sluppet på strømmetjenesten i løpet av våren 2020.

Her er 730s teorier for hva som kan skje i Quicksand sesong 2:

Teori 1:

Vi fortsetter med Maja som hovedperson. Hun har nylig blitt frikjent og bor hjemme hos sine foreldre. Som vi fikk se i slutten av sesong 1 er det flere av de tidligere vennene hennes som mener hun burde blitt fengslet. Vi følger hennes vei i å finne tilbake til seg selv, mens hun møter motgang i tidligere venner, ofrenes familier og samfunnet generelt. Kanskje hun flytter bort og starter et helt nytt liv?

Teori 2:

Vi får et helt nytt perspektiv på tidligere hendelser og følger en av birollene fra sesong 1. Kanskje Samir, som var den eneste fra klasserommet, sett bort ifra Maja, som overlevde? Eller Ludde, som var kjæresten til Majas avdøde bestevenninne, Amanda?

Quicksand - hovedkarakterer

Maja (Hanna Ardéhn), Sebastian (Felix Sandman), Labbe (Arvid Sand) og Amanda (Ella Rappich). Foto: Netflix

Teori 3:

Vi følger en helt ny cast, men er fremdeles i samme by. Ny handling, men vi får små gjensyn med de overlevende karakterene fra sesong 1.

Eller kanskje det hadde vært kult om Netflix gjorde noe helt nytt?

Teori 4:

Vi starter på en helt ny historie, i et helt annet land. Sesong 1 og 2 har ingenting med hverandre å gjøre, foruten om at de fortsetter med samme fokus på ungdom.

Sesong 1 er basert på en svensk bestselgende bok med navn Störst av allt (Malin Persson). Boken har ingen oppfølger. Derfor hadde det vært gøy om neste sesong var basert på en annen bestselgende ungdomsbok, fra et helt annet land og med en helt ny cast. Dette kan også forklare seriens tittel Quicksand – Störst av allt. Quicksand er navnet på hele serien, mens Störst av allt betegner sesong 1. Sesong 2 ville derfor fått et annet navn, men med Quicksand foran.

Uansett utfall gleder vi oss selvfølgelig til å se hva teamet bak Quicksand finner på i en eventuell sesong 2!

Det blir også spennende å se om den norske regissøren Per-Olav Sørensen (Nobel, Kampen om Tungtvannet) fortsetter å jobbe med prosjektet.

Én ting er i alle fall sikkert – Quicksand fortjener en fortsettelse.

Se også: Kristofer Hivju som tvillinger i norsk serie – se traileren!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer