Hopp til hovedinnhold
DETROIT-BOUND (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Hvordan er luksusversjonen av «The Marshall Mathers LP 2»?

DETROIT-BOUND (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

I dag slapp Marshall Bruce Mathers III sin nye plate, som har blitt møtt med midt på treet-murring fra endel norske musikkeksperter. Aftenposten gir terning 3 og sier at årsaken til at det «ikke oppleves som et spesielt bra album», «ikke (er) ordene, men musikken som følger under dem. For sprikende, for tamt og for mye rockinspirert «anthem»-produksjon er stikkordene», skriver avisens anmelder, og henviser til det som gjerne kalles «produksjonen». VG er ikke like strenge, men gir samme karakter og føler «at Eminem heller prøver å repetere gamle bragder enn å sikte høyere, slik en skikkelig rapgud burde ha gjort». Dagbladets anmeldelse fant vi ikke.

Flere amerikanske musikkjournalister er dog gøtt fornøyde med 41-åringens 8. album. Rolling Stone gir 4 av 5 og kaller settet en «nostalgisk» hentydning til «klassisk hip-hop», mens New York Daily News gir samme score og mener platen «hans morsomste album på årevis». XXL går for XL – nest høyeste karakter – og USA Today er helt oppe i 3,5 stjerner av 4 og sier spyttefantomet «gjenskaper den originale utgivelsens ville, dyktige, følelsesmessige brillians», med «ærlige, kjappe rim og aggressive beats».

Luksusutgaven av The Marshall Mathers LP 2, som har 21 spor istedenfor 17, har blant annet med tøffe «Groundhog Day», heldigvis ikke produsert av Em alene, men sammen med fortsatt ferske, men jæla flinke Cardiak – samt Sia-gjestende, Emile-produserte «Beautiful Pain».

Hør den nye versjonen av albumet – med 21 spor – her:

PS: Se Eminem holde det ekte som en ekte rapgud (← her live på ekte)

Les mer